Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.01.2015, 08:03
brzydki.brzydal napisał(a):Wyświetl post
Kto chce dawać, niech da, kto nie - jego wybór. Ja na pewno dam.

Ktoś poruszył argument, ze samorządy finansują WOŚP:
Na Caritas rząd wpłaca moje pieniądze i dotuje tego bubla, więc czemu WOŚP miałby nie być dotowany?

Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków?

Co do sprawy sądowej, to o ile się nie mylę sąd nie powiedział, że "matkakurka" miał racje nazywając Owsiaka złodziejem, tylko uznał, że ma prawo do wyrażania własnej opinii na ten temat.
No to się mylisz, Matka Kurka musiał udowodnić przed sądem zarzuty. Więc obronił się pokazując dokumentację przelewów i cały proceder wypompowywania pieniędzy z WOŚP na prywatne firmy Owsiaka i żony (firma Ćwierćmrówki, Całamrówka, Złoty Melon czy Jasna Sprawa). Patologię finansową panującą na styku WOŚP - Juras z żoną, czyli zwykłe przepompowywanie kasy zebranej na zbiórkach do swoich firm.
Zresztą o czym my mówimy. Fakt, ze do dzisiaj nie wykonał postanowienia sądu o pokazaniu ksiąg rachunkowych mówi wszystko o nim i tzw. "wymiarze sprawiedliwości", który nie potrafi lub nie chce wyegzekwować tego od niego. Ma możnych POlitycznie protektorów i jest bezkarny w tym tzw. pożal się Boże "państwie prawa" i "25 lat wolności".
Odpowiedz cytując