brzydki.brzydal napisał(a):

Kto chce dawać, niech da, kto nie - jego wybór. Ja na pewno dam.
Ktoś poruszył argument, ze samorządy finansują WOŚP:
Na Caritas rząd wpłaca moje pieniądze i dotuje tego bubla, więc czemu WOŚP miałby nie być dotowany?
Bardziej niż WOŚP boli mnie, ze nasz rząd finansuje kościół katolicki, a przecież Państwo powinno być świeckie... Jeżeli dają na Caritas (z których nie widzę nigdzie najmniejszego pożytku), to dlaczego nie mogą dotować WOŚP, dzięki któremu mamy jeden z najlepszych programów badania słuchu u noworodków?
Co do sprawy sądowej, to o ile się nie mylę sąd nie powiedział, że "matkakurka" miał racje nazywając Owsiaka złodziejem, tylko uznał, że ma prawo do wyrażania własnej opinii na ten temat.
|
No to się mylisz, Matka Kurka musiał udowodnić przed sądem zarzuty. Więc obronił się pokazując dokumentację przelewów i cały proceder wypompowywania pieniędzy z WOŚP na prywatne firmy Owsiaka i żony (firma Ćwierćmrówki, Całamrówka, Złoty Melon czy Jasna Sprawa). Patologię finansową panującą na styku WOŚP - Juras z żoną, czyli zwykłe przepompowywanie kasy zebranej na zbiórkach do swoich firm.
Zresztą o czym my mówimy. Fakt, ze do dzisiaj nie wykonał postanowienia sądu o pokazaniu ksiąg rachunkowych mówi wszystko o nim i tzw. "wymiarze sprawiedliwości", który nie potrafi lub nie chce wyegzekwować tego od niego. Ma możnych POlitycznie protektorów i jest bezkarny w tym tzw. pożal się Boże "państwie prawa" i "25 lat wolności".