Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2015, 18:08
Cytat:
Chciałoby się optymistycznie powiedzieć - "zdaje się, ze to już ostatni Wielki Finał WOŚP", ale w tym państwie, sądząc po reakcji obywateli na taśmy Wprostu, już raczej nic mnie nie zaskoczy.
Będzie tak jak w przypadku polityki tzn pewna część osób się zradykalizuje i nastawi anty na Owsiaka a reszta będzie obojętna, będzie żyła w tym cyrku dalej i dalej będzie wpłacała po złotówce i resztę miała w dupie. Wątpię aby coś w tym Kraju nabrało aż tak masowej skali żeby obalić/wyrzucić z życia społecznego SLD, PO czy właśnie coś takiego jak WOŚP. Po prostu kto ma wiedzieć ten będzie wiedział, że Jureczek leci w kulki i tyle.
Na przykładzie mojej osoby, za dzieciaka popierałem tę akcję, później przemówiły do mnie argumenty typu, że WOŚP to po prostu drugi podatek, że śmieszne jest to, że akcja robiona z taką pompą a tak na prawdę te kilkadziesiąt mln to są dziady w skali tego co NFZ przeznacza na służbę zdrowia (dlaczego więc z tych dziadów robi się takie halo? dlaczego nie można trochę dziadów z NFZ przeznaczyć na te maszyny, które kupuje Owsiak?), argumenty, że w akcję pompuje się publiczne pieniądze, że angażują się policjanci, strażacy itp a to wszystko generuje koszty = czy ktoś koszty organizacji odejmował od wyniku finansowego uzyskanego ze zbiórki? Jak do tego by prześwietlić te wszystkie złote melony itp to może by wyszło, że na czysto ta akcja przynosi? No właśnie ile? Może tak śmieszne pieniądze, że lepiej by było od razu tę kasę co idzie na organizację imprezy dać na aparaturę i byłby spokój? No ale wiadomo, że Jureczek ma być guru i w tej akcji bardziej niż zbieranie kasy liczy się to co jest potem, czyli róbta co chceta i Woodstock. Mimo tego, że już rok, czy dwa lata temu miałem takie zdanie o WOŚP to jednak mi było głupio się mieszać w to i dyskredytować mocno akcję bo przecież rzeczywiście, wielu ludziom ta akcja zdrowie i życie uratowała. Tylko, że z roku na rok dochodzą nowe "ale", w tamtym roku jeszcze hipokryta Jurek coś mówił o eutanazji, wyzywał w filmiku tv Republika i innych ludzi, w tym doszły kolejne jajca czyli przegrany proces - czyli już de facto udowodnione nieprawidłowości, no i to wyrzucenie Rachonia z konferencji. Także będzie tak, że takich jak ja będzie co raz więcej ale tak samo jak do obalenia PO jest nas za mało, czy do wybrania swoich przedstawicieli do Sejmu RP jest nas za mało i tak na prawdę giniemy w tłumie to podobnie będzie w przypadku WOŚP. Będzie taka grupa osób anty ale w całej maści tej medialnej machiny ta grupa przepadnie i cyrk mimo małych problemów vide MatkaKurka czy niewygodny Rachoń będzie trwał nadal ku uciesze lub niewiedzy tłumu.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując