Wyświetl pojedynczy post
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2015, 12:11
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Tak sobie wczoraj analizowałem zdanie po zdaniu wczorajszą konferencję nowego prezesa i doszedłem do wniosku, że zaprezentował się niemal idealnie.

Gdy mógł odpowiadał spokojnie, inteligentnie, rzeczowo. Gdzie nie mógł, milczał lub mówił wprost, że konferencja prasowa nie jest odpowiednim miejscem na poruszanie tego typu kwestii.

Na pytanie odnośnie reformy ligi, odseparował swoją opinię od ewentualnej oceny wszystkich pracowników klubu.

Jako człowiek doświadczony zawodowo i (zapewne życiowo również), pierwsze co zrobił właściwie to wykonał miły gest. Może nieco pod publiczkę, ale tak się buduje pozytywną atmosferę wokół klubu; wyszedł do zwykłych kibiców.

Z jego wypowiedzi jasno wynika, że zaczął nieformalnie pracować dla klubu - w kwestii pozyskania sponsora już wcześniej. Ma wizję i wiedzę. Ma za sobą przeszłość związaną z tym miejscem.

Odniósł się również do historii klubu, do wielkich postaw, wielkich postaci.

Wszystko pięknie.

Tylko gdzieś w pewnym momencie zacząłem się zastanawiać jak będą układały się stosunki nowego prezesa z SKWK. I tutaj pojawiły się obawy...
Bo nie oszukujmy się. Ten starszy już Pan, nie wygląda na taką osobę, która pójdzie na układ, w tym trudnym okresie dla klubu, w kwestii pirotechniki i ewentualnych kar.

Wiadomo też było, że po rozwiązaniu konfliktu na linii SKWK - Bednarz, wszyscy będą patrzeć SKWK uważniej na ręce.

Atmosfera, pirotechnika jest ważna, ale czasem mam wrażenie, że Ci ludzie (z SKWK), zapominają, iż wszystko to kręci się na stadionie wokół piłki, a nie piłka wokół nich. Przynajmniej dla 95% ludzi.

Czasy już nie te same co kiedyś, pora się z tym pogodzić.
SKWK może zgubić pewność siebie...
Mario
Podpisuje się nie tylko pod każdym zdaniem ale wręcz pod każdym wyrazem, który napisałeś.
Odpowiedz cytując