|
Senior Member
|
|
Cytat:
Quo Vadis prawico?
Ruch Narodowy od jakiegoś czasu, nieco dyskretnie zrobił "czystki" w swoich szeregach i pozbył się niepokornych "wolnorynkowców" z szeregów partii. Odchodzili jeden po drugim... Dziś czytamy oświadczenie, że "partyjny beton" KNP również postanowił stworzyć coś na wzór sekty a nie partii. Podobnie zresztą Zbigniew Stonoga, który co prawda nie ma ani struktur, ani programu (bo ciężko jedną kartkę nazwać programem) ale zdążył ogłosić się wodzem.
Bo przecież każdy chce mieć swoją sektę.
Na dowód:
- Członkowie prowadzą działalność rozpowszechniającą swe koncepcje, wierząc, że tylko oni znają wyłącznie PRAWDĘ.
- oddzielenie się od świata. Wyznawca sekty czy ruchu jest przekonany, iż całe jego otoczenie zewnętrzne jest zepsute i złe.
- FANATYZM - przekonanie o posiadaniu wyłącznej, absolutnej prawdy i racji pozbawia jakichkolwiek wątpliwości i uniemożliwia prawdziwy dialog. Dyskusja z członkiem sekty sprowadza się wyłącznie do tego, by zostać przez niego "nawróconym", nigdy zaś do tego, by zostać przez niego zrozumianym.
KNP cieszy się, że "RN nie wszedł", RN, że "KNP się rozpada"
Kto korzysta na rozłamach na prawicy? A no właśnie Ci, z którymi "prawica" walczy. Więc róbcie tak dalej.
Cieszy się też Jarosław Kaczyński, bo po stu dwudziestu sześciu próbach "nowej partii" głosować odechce się każdemu i ten biedny, skołowany, zniechęcony wyborca odda głos na Prawo i Sprawiedliwość - jako na stały punkt odniesienia we Wszechświecie.
I wspomnicie moją skromną opinię.
"O nie nie! Ja w koalicję z Panem nie mogę bo ja śpię od ściany a Pan od wyjścia". Robicie to z tak zatrważającą powtarzalnością, że trudno mieć nadzieję na jakąś realną (REALNĄ) zmianę naszej chorej codzienności. A moglibyście się czegoś nauczyć od lewicy, która czyni sobie przytyki przez całe 3 lata po to by czwartego połączyć siły i pod jednym sztandarem wejść do Sejmu.
To WY zniechęcacie ludzi do głosowania na siebie. Z pewnością nie usłyszymy Waszego głosu w Sejmie.
Kochana prawico!
Wyślij nam kartkę spod progu wyborczego!
"Pozdro 5%"
Bo przecież razem mielibyście zbyt dużo...
PS. A można byłoby tak wspólną listę i wydziergać te 8% a potem debatować, kłócić się w Sejmie?
|
źródło: https://www.facebook.com/Lemingopedia
|
|