Wyświetl pojedynczy post
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2015, 18:46
Szpen napisał(a):Wyświetl post
Sprzedawaj lepiej te swoje polisy, bo też będziesz musiał wyjechać.

90% osób z tego filmu nie ma pojęcia dlaczego zarabiamy mniej niż na zachodzie. Może powinni wyjść i porozmawiać z Czechem, węgrem lub słowakiem którzy obok nich zmywaja podłogi i zapytać dlaczego wyemigrował.
szpeniu , jakie to ma znaczenie czy wiedzą czy nie wiedza dlaczego tak mało zarabiamy ?w tym kraju 80% ludzi zarabia 1500 pln i co najgorsze godzi się z tym , dodam że to są szczęśliwcy co maja pracę, uważasz to za normalne ? oprócz możliwości godnego życia podkreśliłem w swoim poście koszta ichniejszego zus i czas założenia firmy , poza tym jak nie zarabiasz to nie płacisz zus-u, jest możliwość stabilizacji ? tam czy tutaj , ja wiem że to emigracja , tęsknota za krajem , ale ludzie wybierają coś za coś , marzy mi się aby w naszym kraju była taka "wolność", ale od 25 lat z małymi przerwami jest to niemożliwe, moim zdaniem zmieni to tylko kryterium uliczne, po ostatnich wyborach uważam że urbanoplatfusy i zsl jak będzie trzeba sfałszują i ze 40 %,na koniec , ja raczej już nie wyjadę , ktoś musi w tym kraju zostać