shaggy napisał(a):

Tam niczego nie trzeba sie doszukiwac... tam tak po prostu jest
Stanowski po prostu ma swoich pupilków i to na każdym polu od klubów poprzez prezesów czy menadzerów (Piekarski i Leśnodorski z Legią w zamian za info z pierwszej reki, Osuch, Michniewicz, Boniek itd...) i tych po których jeździ (Kucharski, Smuda, Wisła, Lech, Kołtoń). Dzisiaj m. in. za takie podejście do sprawy Stanowskiemu oberwało się w jednym z programów od Michała Kołodziejczyka z Rzepy.
Z Wisły kpi się tam jeśli jest tylko okazja nawet na podstawie plotek nie do końca sprawdzonych (np. Peruwiańczycy na testach), nawoływano aby sportowo skończyć Burligę i wiele wiele innych przykładow które szkoda wymieniać.
Legię za żenujący list reklamujący Żyrę ledwie pogłaskano każdy inny klub za taką kompromitację w Europie Stano bez mrugnięcia okiem by rozsmarował... podobnie jak za świetną współpracę z Fluminense, który podsyła do Polski Ronanów i inne wynalazki...
Krytyka np Legii czy też działań wspomnianego Piekarskiego albo Bońka w większości polega na wytykaniu błędów w sposób konstruktywny aby w przyszłości na pewnych polach działać lepiej inni nie mogą liczyć na takie traktowanie i jedzie się z nimi bez trzymanki.
Wiem zaraz mi tutaj zacytujecie "Stokrotkę" z Tefałenu: jak pan se kupisz tv to będziesz tam transmitował co będziesz chciał...
Podobnie z portalami jakbym założył sobie swój to bym pisał co chciał...
Zgadza się ale nigdy się nie zgodzę na to żeby ktoś mi mówił że deszcz pada gdy ktoś bez pardonu w nie zawsze słusznie (albo w sposób przesadnie żenujący) pluje na moją Wisełkę....
|
Jak dla mnie to oczywiste, kiedy mają za co obśmiewać to obśmiewają i na odwrót. Wisły nie ma za bardzo za co chwalić w przeciwieństwie do Legii jak i PZPNu. Po tym jak przyjeżdżał do nas jakiś rumuński student i syn kumpla Smudy to ci Peruwiańczycy nie brzmieli zbyt abstrakcyjnie. To co stało się z naszym klubem po tylu mistrzostwach to istna tragedia. Jesteśmy klubem, który ledwo wiąże koniec z końcem. Jeszcze parę lat temu tak samo chwalono Wisłę z jej poziom sportowy i tak samo obśmiewano np. testy bramkarzy. Zawisza rok temu chwalona, a teraz żadnego dobrego słowa o niej. To samo z Legią, za co można jej wbić szpilke to wbijają. Trudno omawiać każdy przykład który podałeś, ale po prostu widzisz co chcesz widzieć. Fakty są takie, że jako kibic Wisły też chciałbym mieć takie problemy jak współpraca z Flu i głupawy list.
Nie chce Cie nigdzie wysyłać. Po prostu bawi mnie to doszukiwanie się na sile postawy 'pro' i 'anty' w każdym artykule. Przykładowo mój kumpel z Cracovii twierdzi, że weszło jest przychylne Wiśle i przeciwko Pasom. Najgorzej to ma chyba Widzew Łódź, o nich można pisać tylko źle to pewnie ich kibice twierdzą to samo co Ty.