Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.12.2014, 13:41
Wielkim fanem Leśnodorskiego nie jestem i doszukiwałem się na początku stojącego za nim Kulczyka, a nawet kapitału rosyjsko-ukraińskiego, o którym mówiło się w kontekście wcześniejszej działalności jego kancelarii. Natomiast trzeba oddać cesarzowi to co cesarskie, że wydźwignął Legię z poziomu drużyny aspirującej do średniaka europejskiego oraz kandydata na zdecydowanego lidera naszej ligi na quasi średniaka i championa w polskiej piłce. ITI co prawda zostawiło jakieś tam fundamenty finansowe i sportowe, bardzo dobry stadion, szkolenie młodzieży na niezłym poziomie od kilkunastu lat oraz budżet na poziomie lepszym od Sparty Praga, czy Steauy Bukareszt, a trochę gorszy od Austrii Wiedeń. Brakowało jednak tej chemii między sportem, a finansami w korporacyjnym bycie oraz przede wszystkim rozwagi i cierpliwości, która jest koronną cechą w tym biznesie.

Leśnodorski to ma i mam nadzieję, że nie zatraci tych cech.

Mnie natomiast nurtuje to, że poświęcasz tyle czasu na Legię, a w szczególności miażdżąca przewaga tych postów dotyczy prezesa Legii. Trudno mi to zrozumieć i tłumaczę to sobie nadmiernym zainteresowaniem tym człowiekiem, czy jakimś urazem z przeszłości. Innego wytłumaczenia nie widzę.

Tak samo nie mogłem sobie wytłumaczyć z czego brały się sytuacje, że mecze Legii na tym forum komentowano na 20 stron, czasem więcej niż na forum Legii i Amiki razem wzięte. Rozumiem, że Amica ma kompleks Legii, ale żeby tak ochoczo zamieniać nazwy wątku "Ekstraklasa" na "Legia Warszawa", albo "Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn" na "Europejskie puchary w wykonaniu Legii Warszawa" to tego nie rozumiem i nie potrafię zrozumieć
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez emj10 : 23.12.2014 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując