Wyświetl pojedynczy post
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2014, 12:36
Tradycyjna dzisiejsza prasówka na jednym z portali i znowu w oczy rzuca się zakłamany Leśnodrski. Niektórzy się dziwią, że często się czepiam nadprezia, ale jak czytam co wygaduje w pewnych kwestiach to mnie ogarnia pusty śmiech.Im dalej od wydarzeń z Lokeren tym bardziej ten gościu stara się wybielać.Co gorsze przecząc sobie bądź innym pracownikom klubu (Kuzio). Uwaga scenariusz na dziś za rasistowskie okrzyki w Belgii wcale nie muszą odpowiadać kibice Legii, ale Polonia zamieszkująca różne zakątki europy i jeżdżąca na mecze Legii...
Poniżej trzy cytaty:
1 - pełen bredni
2 - przedstawiający przyczyny zaistniałej sytuacji, i winę leżącą po stronie Legii
3 - podsumowanie

Bogusław Leśnodorski, prezes Legii Warszawa:
Cytat:
Nie możemy dopuścić, by UEFA kolejny raz ukarała nas za złamanie artykułu 16 dotyczącego rasizmu, zakazanych symboli itd. To nie podlega dyskusji. Drugim problemem są wyjazdy. Nie chcę się usprawiedliwiać, ale jedziesz na prowincję i w Lokeren się okazuje, że w sektorze jest kilkuset widzów więcej, niż powinno. Dużo w życiu widziałem, ale można być zaskoczonym poziomem polskiej emigracji w miejscach, gdzie gramy. Wygląda to tak, że na wyjazdach połowę sektora Legii zajmują kibice z Warszawy, a drugą - właśnie Polonia. Musimy się zastanowić, co z tym zrobić, bo nie możemy brać odpowiedzialności za wszystkich.

Bogdan Kuzio
, szef bezpieczeństwa na stadionie Legii:
Cytat:
Na trybunie za bramką było 886 kibiców Legii. Kupili bilety rozprowadzane przez warszawski klub. Legia ma ich dane, ale przed meczem dostała od Lokeren dodatkowe dwieście biletów na mniejszą, boczną trybunę. Ich dystrybucja odbyła się w chaotycznych warunkach. Postanowiliśmy sprzedać je pod stadionem. Zapisaliśmy dane dużej części tych kibiców. Pozostałych nie zdążyliśmy, bo zaczynał się mecz. Legia nie zna więc wszystkich ludzi, którzy siedzieli na jej trybunie. Posiadanie ich danych i tak niczego by nie zmieniło, bo nie mamy ich wizerunku. Nasi kibice mówili nam też, że policja belgijska dodatkowo wpuściła na mniejszą trybunę kibiców bez biletów, co dodatkowo utrudnia identyfikację
AntyMod napisał(a):Wyświetl post
Moze po prostu niektorzy maja dosc sluchania i czytania non stop waszych skomlen, blagan, placzow, zalow ,zalatwian i innych takich akcji ...miejcie choc odrobine honoru i bierzcie swa glupote, frajerstwo i nieudolnosc na klate a nie szukajcie wiecznie laski ....tak jak po Celticu dziennikarze pisali ze pol swiata wam wspolczuje- choc jestem pewien ze wiekszosc miala z waszego frajerstwa taka polewke jak z nikogo w europie ....ot weszlo buractwo do pucharow i na dzien dobry strzelilo gafe stulecia , polewka byla z was przednia .....nie pozdrawiam , nie odpisuje na zaczepki - zegnam
Ostatnio edytowane przez shaggy : 22.12.2014 o godz. 12:39.
Odpowiedz cytując