Wyświetl pojedynczy post
ArturBarlinek
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2014, 11:04
Siemion napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, jak dokładnie jest z umową. Niemniej jednak z tego co słyszałem, niezależnie czy UFA "załatwiła" sponsora czy nie dostaje prowizję od podpisania umowy. Jeśli ktoś wie lepiej, niech mnie poprawi.
chciałeś wiedzieć, to masz:

Z naszych informacji wynika, że poprzedni zarząd Wisły nie wynegocjował zbyt korzystnych warunków współpracy. Skandalem było np. to, że UFA zgarnęła 15 procent prowizji od umowy z Totolotkiem, mimo że to nie ona znalazła tego sponsora. Uczynił to inny pośrednik, który też zainkasował za to swoją dolę.

Przez 10 lat trwania umowy, UFA będzie odcinała kupon wielkości 15 procent od wszystkich wpływów reklamowych, za wyjątkiem tych z Tele-Foniki. Po przekroczeniu określonego w dokumencie progu prowizja wyniesie nawet 20 procent. Co ciekawe, prowizja należy się niemieckiej firmie także od każdej umowy barterowej, jakie zawiera klub!

Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ampaign=chrome

Sarapata o Głowackim i Brożku: Dziękuję za szacunek do kibiców, wierność barwom, siłę charakteru, wyrozumiałość i klasę. Za stawianie zawsze na pierwszym miejscu dobra klubu. Jesteście Wisłą Kraków. Jej siłą, historią i legendą na zawsze!

Odpowiedz cytując