Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.12.2014, 18:54
shaggy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że zlecając przelew na inne konto niczego wcześniej nie trzeba zgłaszać?
Takie ładne procenty dawali, trzeba teraz poszukać czegoś innego, choć na tym poziomie będzie to niemozliwe. Pamiętam jak zaczynałem u nich lokatą na 8 %, ale to były czasy
Oczywiście wystarczy podać numer konta do przelania pieniędzy i na to konto zrobią transfer bez żadnych dodatkowych opłat. W przypadku upadku SKOK "Wspólnota" zastanawiano się, czy PKO BP nie pobierze 1% od transferu do dedykowanego banku, ale cała wypłata z BFG obyła się bez żadnych opłat.

Mówiąc szczerze najwygodniej będzie założyć sobie konto w PKO BP, z automatu wrzucą te pieniądze na nowe konto założone u nich, a po przelaniu pieniędzy na inne konta, fundusze, czy whatever można konto zlikwidować. Właśnie tak wczoraj zrobiłem i założyłem nowe konto, aby jutro wypłacić pieniądze.

Odnośnie alternatyw dla SKOK Wołomin to znowu opcja wołomińska się kłania, a mianowicie SK Bank w Wołominie. Ma gwarancję BFG i oprocentowanie lekko poniżej 5%, więc znowu szary Kowalski będzie nam robił za zabezpieczenie naszych finansów