Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2014, 00:16
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Socjaliści tak, ale narodowi?! Bez przesady, ktoś tu nie rozumie pojęcia "narodowiec"...

Państwowi socjaliści, chrześcijańscy socjaliści, ok, niech będzie. Wiem że narodowi socjaliści fajnie się kojarzą, ale nie naginajmy terminów dla uzyskania lepszego efektu...
Z tym państwowym to bym się nie rozpędzał, bo państwowi to oni nie są (traktat lizboński) wole o nich mówić per narodowi, bo dużo mówią nie tylko o państwowych przedsiębiorstwach ale i o narodzie, religii i kulcie narodowych wartości co nie koniecznie musi wiązać się z państwem ale i tak Jeeeeeden ch*****j Czerwony to czerwony. Wróg
choć i tak widzę postęp w rozważaniach.

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
nie wiem czy możliwa jest na dzisjaj taka koalicja ?, z różnych powodów uważam że nie jest to możliwe,"wina" leży po jednej jak i drugiej stronie, na dzisjaj realną siłą zdolną rządzić jest PIS , i chodzi o rządy większościowe , jak młodzi chcą kiedyś wprowadzać swoje "porządki" muszą bezwarunkowo poprzeć PIS ,nie dlatego że PIS jest cacy , dlatego żeby odsunąć urbanoplatfusów, zsl i komuchów od władzy, bezpowrotnie odsunąć , a potem stopniowo realizować swoje plany , myślę że odpowiednie osoby z jednej i drugiej strony coś takiego mogły by zaakceptować
Wszystko fajnie, ale Pablo i ty zapominacie jednej zasadniczej rzeczy. Już raz byli u władzy i robili to samo co w gruncie rzeczy kontynuowało PO przez 7 lat.(podwyżka obciążeń pracy, policyjne państwo, wzrost biurokracji, zrzeczenie się suwerenności, brak reform) Mieli rozliczać nic nie rozliczyli. Ponabijali się z emeryta Bolka któremu chcieli na złość zrobić, bo ich odsunął od interesu w 89' i to tyle na co było ich stać. A sędziowie którzy orzekali dla PRL-u orzekają do tej pory. Oni nawet o tym nie mówią.
A jako opozycja kilka miesięcy temu głosowali za projektem jakże fajnym: Wypłaty emerytur dla 50 tys żydów za zbrodnie... hitlerowskie... wszystko z naszych podatków ZUSowskich. A nasi emeryci biedni. I jak oni mają być wiarygodni, że coś zmienią?
Ja staje na stanowisku, że szkoda na nich czasu. Już lepiej głosujcie na RN oni przynajmniej nie są omotani jeszcze agenturą.

Smuga napisał(a):Wyświetl post
Nie ma szans, bo media mętnego nurtu tak na okrągło powtarzają? :
Nie bo media mętnego nurtu mówią, że PIS prowadzi po czym Jarek wyskakuje z retoryką: "zemsta" -> wybory wygrywa PO
Oni naprawdę mają speców od marketingu niezłych. Tyle afer co socjaldemokraci już porobili, to z palcem w dupie bez kampanii PIS by wygrywał każde wybory. Więc nie wierzę, w to, że oni nie są w stanie tego wykorzystać.
A tu się okazuje, że Hoffman z szafy wyskakuje, jakby on był jedyny który robił szwindle z publicznymi pieniędzmi Od 2010 roku robią to celowo.
To jawnie śmierdzi ustawką jakiejś agentury, ja nie wiem czemu wy tego nie widzicie.
Więc nie łódźcie się. Każde wybory wygra kolalicja PO/PSL. Nie po to Stokrotka z Michnikiem wsiadała do samochodu z Urbanem
(oczywiście wyłączając elektorat buntu, mówię o rozgrywkach bandy 5 )
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.12.2014 o godz. 00:47.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰