palikot napisał(a):

|
nie wiem czemu od dostępnej puli biletów np. 18400, wliczasz sektory E11 i E12 które nie były podkreślam od samego początku nie były i jeszcze raz podkreślę od samego początku nie były! dostępne w "dostępnej puli biletów". Żeby było poprawnie do tych początkowych nie wiem ile tam było chyba 18400 należy dodać 1200 i wtedy możesz tak odliczać jak to robisz.
|
Palikocie !
Klub podał, że na meczu z Łęczną sprzedano 10 980 biletów. W tej liczbie były zarówno bilety sprzedano internetowo ale też bilety sprzedane szkołom na sektory E11 i E12.
Jeśli liczba biletów sprzedana przez internet to "I"
Jeśli liczba biletów sprzedana na E11 i E12 to "D" jak dzieci
Jeśli liczba biletów na sektory VIP, gości i skyboxy to "P" jak pozostałe to
I+D+P=10 980 sprzedanych biletów.
Liczba I może zostać powiększona o 7 500 biletów bo tyle pozostało w chwili zakończenia meczu z Łęczną.
A jeśli I powiększymy o 7 500
to równanie
I+D+P=10 980 będzie miało wynik o 7 500 większy czyli 18 480
Moja niedokładność może wynikać z tego, że liczba dzieci na meczy z Lechem może być większa i wtedy "D" należy powiększyć. O ile ? Nikt tego nie wie. Może o nic bo jeśli zawsze na tym sektorze jest tyle samo dzieci to o nic a może o ileś tam. Podobnie jest z "P" przy czym tu wiemy, że kibiców gości będzie 1 800 więc dodaje tą liczbę do moich wyliczeń bo na Łęcznej przyjezdnych było tyle co nic a nawet jeśli było ich ileśtamset to fakt ten jakoś rekompensuje ewentualną różnicę w liczbie "D"
palikot napisał(a):

Dziwi mnie, że akurat szacujesz E11 i E12 jak na mecz z Łęczną a czemu nie jak na meczu ze Śląskiem?... przecież tam jest 1200 miejsc skoro znalazły nabywców na 1200 miejsc.(a tak zakładamy bo bilety nie wróciły do sprzedaży) to znaczy, że na te sektory rozeszło się 1200 miejsc.
|
Fakt, że bilety nie wróciły do sprzedaży nie oznacza, że wszystko się rozeszło. To są sektory sprzedawane z założeniem, że tylko zorganizowane grupy dziecięce tam będą mogły wejść nawet jeśli się nie sprzedadzą wszystkie bilety więc trudno określić dokładnie ile weszło dzieci.
palikot napisał(a):

2)Nie uwzględniasz biletów sprzedanych w pakiecie z Łęczną (według moich obserwacji szacunków 600 sztuk w tym na pewno ok 200 na C)
|
Rzeczywiście nie uwzględniam i uważam, że błędem byłoby uwzględnianie biletu sprzedanego w pakiecie.
Jeśli mamy nasze magiczne równanie
I + D + P + pozostałe 7500 biletów w sprzedaży internetowej = 18 480 to:
zakładając, że D i P jest stałe czyli, że będzie tyle samo dzieci na E11 i E12 oraz, że na pozostałych sektorach nie sprzedawanych przez internet i dzieciom będzie tyle samo kibiców co na meczu z Łęcznej
to
liczba I składa się z biletów kupionych w pakiecie i bez pakietu. Nie ma znaczenia ile było kupionych w pakiecie bo otwierając sprzedaż internetową do sprzedania było
7500 + miejsca nie kupione w pakiecie i suma tego była wyświetlana w momencie otwarcia sprzedaży
Na koniec napiszę tylko jedno dla mnie najważniejsze. To co piszę jest
prognozą a to oznacza, że przyjmuje pewne
założenia i w oparciu o nie liczę. Nie mam dokładnych danych takich jak liczba dzieci na E11 i E12, liczba przyjezdnych albo kibiców VIPowsko SKYBOXowych.
Jeśli ktoś ma jakieś inne dane do założeń chętnie zmienię swoją metodologię ale póki co innych danych nie mam.