|
Ja też noszę się z zamiarem kupna TV i bluraya. Obecnie mam 20letni kineskopowy Sony, który hula elegancko i pewno będzie działać następne 20 lat. Jakość obrazu bardzo dobra, ale niestety przy filmach z USB (przez dekoder) już często ucina boki obrazu, podobnie z naziemną tv. Można przeskalować, ale to lipa wychodzi. Dźwięk też średnio.
No i mam kilka koncertów na Bluray, których nie mam jak oglądnąć. Stąd decyzja o zakupie.
Byłem wczoraj w EURO, oglądnąłem kilka modeli. Uprzedzam z góry, że dobrze się przygotowałem, więc sprzedawca mi kitu nie wciśnie. Obejrzyj sobie stojące obok siebie np. Samsung, Sony i np. Panasonic. Przejdzie Ci ochota na taniego Samsunga. Owszem, multimedialnie zamiatają innych producentów, jakościowo jednak są daleko z tyłu.
Zrób tak jak pisał Kocur. Weź pendrive z kilkoma plikami - różna jakość, format obrazu i format napisów i podjedź do jakiegoś większego sklepu (Saturn, MM, Euro). Podepniesz go sobie pod kilka różnych modeli i zobaczysz co Ci odpowiada.
Ja chyba wezmę Sony W705, 42 cale. Cena przyzwoita (2100-2300), opcje smart+wifi, bez 3D, które tak jak już wyżej pisano używa się raz na rok lub rzadziej. Rozważam też Panasonic, seria TX ma bardzo dobre opinie.
the future's uncertain
and the end is always near
|