emj10 napisał(a):

Ja natomiast wnikam w te sprawy i interesuje mnie jak gdańscy liberałowie aferałowie i zakon PC uwłaszczyli się na państwowym mieniu.
Wbrew pozorom literatura na ten temat jest naprawdę uboga i dalej tematem tabu dla wielu dziennikarzy oraz pisarzy politycznych są kulisy powstania dwóch najpotężniejszych partii tego 25-lecia, zarówno liczbowo, jak i finansowo.
Nie pamiętam kto już o tym mówił, pewnie Czarzasty, że SLD nigdy nawet nie pomyślało, że można zbić taki majątek na polityce jaki zbiło PO i PiS. Idzie to miliony, jeśli nie miliardy patrząc na fundacje i spółki zależne od PO oraz SKOK-i, Telegraf, Srebrną i kilka fundacji będących zapleczem PiS.
Patrząc na początki PSL-u, który nie miał siedziby na początku lat 90-tych, czy SLD, które wysłano na Rozbrat po wygnaniu z KC to PO i PiS mieli eldorado. Tusk siedział w apartamencie w Mariocie, a Kaczyńscy nie wiedzieli już co zatrzymać, a co sprzedawać z tego co dostali w spadku.
Jakby nie było ci politycy są nieprzerwanie od 25 lat na naszym garnuszku, a pojęcia bezrobocie, bieda, czy poszukiwanie pracy znają tylko z telewizji.
|
emj miałem Cię za osobę która ma jako taką wiedzę o funkcjonowaniu środowisk politycznych w Polsce ale naprawdę teraz to mnie zaskoczyłeś. Akurat SLD via SdPR via PZPR uwłaszczyło największy majątek w tym kamienice czy gazety, wcisnęło najwięcej swoich "towarzyszy" do spółek i spółeczek, to oni byli powiązani z działaniami służb postkomunistycznych zakładających polonijne społki będące przykrywkami dla różnych dealów, to oni są bohaterami niesławnej pożyczki moskiewskiej i wielu innych spraw.
Odczuwam nieodparte wrażenie że jesteś przysłany na to forum przez kogoś żeby robić krecią robotę tłumacząc naiwnym że nieważne jest to że "tamci"(PO,PSL,SLD) skręcili MILIARDY, uwłaszczyli setki przedsiębiorstw, robią ustawy będące wprost na rękę pani Merkel i innym "europejczykom" a Polska "ma się poświęcieć" jak powiedział Krul ver. 2.0. ale największym problemem jest że jakiś SKOK śmiał sponsorować pisowców, no i jest Srebrna - "powiązana" z Kaczyńskim i jest zapleczem PIS-u. Dowodem też jest Sasin bo w Wołominie zatrudnił swoich .SKANDAL ! przecież PSL nie zatrudnia nikogo (nikogo powyzej 150% zapotrzebowania w danym urzędzie). SLD i PO też nie zatrudnia

choć przyznam że PSL to rekordzista świata. A jakoś kandydowałeś do zielonych ludków...no tak jak się chciało do koryta to się jakoś to wytłumaczyło

teraz to każdy NIEZALEŻNY. Jak palikociarze w Wadowicach