Wyświetl pojedynczy post
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2014, 08:58
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ignorancie ekonomiczny - klub nie stracił pieniędzy. Nikt S.A. pieniędzy nie ukradł, ani nie zabrał. Klub pieniędzy nie zarobił - przez ciężką głupotę i brak odpowiedzialności JB.
Ale pewnie i tak nie rozumiesz różnicy.

I wiedziałem w momencie, w którym przywołałem faceta w koralikach, że jakaś tępa strzała przywoła Ostrowską. Co to ma do poziomu zarządzania marketingiem klubu, budowania marki, zarabiania na każdym możliwym polu? Tak jakby - nic. Nie awansowali do LM, a i tak nie będzie u nich trzęsienia ziemi, nie będą musieli sprzedawać rozpaczliwie zawodników i raczej nie grozi im bankructwo. A to dlatego, że budują solidne fundamenty klubu i dywersyfikują dochody.
Skoro już tak do siebie mówimy, tępaku, jeśli klub nie zarobił to stracił. Nie wiem czy Cię uczyli w zawodówce dodawania i odejmowania, ale za wynajem stadionu, media i inne pierdoły klub musiał zapłacić czyli ponieść KOSZTY. A skoro było mniej kibiców, mieli mniejszy przychód z dnia meczowego, ergo stracili pieniądze. To nie jest wyższa matematyka. A druga sprawa, takie przypadki jak Ostrowska czy list mają bardzo dużo do budowania marki. Z Bereszyńskim to totalna amatorszczyzna w Europie, pozostaje pytanie czy ten klub jest naprawdę profesjonalny. A z listem to już w ogóle strzał w stopę, bo nawet jeśli tak nie jest z listu można wnioskować, że na gwałt Legia potrzebuje pieniędzy. Tak marki klubu się nie buduje. Chociaż nie przeczę, że Legia jest zarządzana najlepiej w Polsce i najlepiej zarabia
Odpowiedz cytując