siemstein napisał(a):

|
Co sądzicie o prawdopodobnym wystawieniu Burligi na prawej pomocy?
|
Sam jestem ciekaw tego eksperymentu. Teoretycznie powinno się to udać bo Bury ma naturalny ciąg na bramkę. Problem w tym że za plecami będzie miał Dudkę, który za bardzo w ofensywie się nie udziela, a Bury potrzebuje mieć koło siebie gościa z którym wymieni piłeczkę – tak to do tej pory funkcjonowało z prawym pomocnikiem.
Nie wiem czemu Smuda zawsze gra w otwarte karty z rywalami. Wiem, że teoretycznie i tak o wszystkim decyduje boisko i umiejętności, ale odrobina niepewności w szeregach rywala co do naszego ustawienia nie zaszkodziłaby.
Co do meczy: wygramy liczę na prawo serii a raczej jego brak w przypadku Piasta. Wygrali z legia i kuchenkami czy to aby nie za dużo szczęścia gdyby i naszą Wisełkę udało im się ograć.
Po podniesieniu sprawy z warszawskimi sędziami okazuje się, że jednak są gwizdki spoza stolicy. Gil w tym sezonie sędziował nam jeden mecz wygrany z Lechią 3-1. W sezonie poprzednim 4 mecze- 3 wygrane (3-0 z Piastem, 3-0 z Widzewem, 5-0 z Pogonią) – 1 przegrany (2-0 z Lechem).