Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2014, 22:26
siemstein napisał(a):Wyświetl post
Liczy się to, że nie możesz zauważyć, że przez to, że na stadion nie chodziłeś, klub stracił pieniądze. Ja nie wiem czy ja po chińsku piszę czy jak.
Ignorancie ekonomiczny - klub nie stracił pieniędzy. Nikt S.A. pieniędzy nie ukradł, ani nie zabrał. Klub pieniędzy nie zarobił - przez ciężką głupotę i brak odpowiedzialności JB.
Ale pewnie i tak nie rozumiesz różnicy.

I wiedziałem w momencie, w którym przywołałem faceta w koralikach, że jakaś tępa strzała przywoła Ostrowską. Co to ma do poziomu zarządzania marketingiem klubu, budowania marki, zarabiania na każdym możliwym polu? Tak jakby - nic. Nie awansowali do LM, a i tak nie będzie u nich trzęsienia ziemi, nie będą musieli sprzedawać rozpaczliwie zawodników i raczej nie grozi im bankructwo. A to dlatego, że budują solidne fundamenty klubu i dywersyfikują dochody.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Skutki bojkotu widzisz doskonale, zdolnośc predykcji masz świetną, owszem, przyznaję. Jednak argumentacja jaką do tego dokładasz, jest skrajnie kiepska i płytka. Co by nie mówić, postulowanie intelektualnej ułomości Cupiała spokojnie można zestawić z logiką Jacka o 'WTC'.
Jasne. To nie ja robiłem z siebie błazna przez ostatnie miesiące. Jeżeli Ciebie, FraMat-a, siemsteina czy resztę mózgów dupa boli, sugeruję po prostu zamknąć temat.

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Rozwiniesz? Z czego wynika Twoj sceptycyzm? Ponoć gosc ma 'paiery' na granie.
Załóżmy, że Wisła nagle zacznie punktować słabiej. Najpierw poleci Smuda, później albo jego następca, albo prezes. W to, że Cupiał czegokolwiek się nauczył nie wierzę.
Na zbudowanie struktur, marketingu, marki potrzeba lat.
Gaszyński naprawdę musi mieć Wisłę w sercu jeśli godzi się na tą posadę. Wcale jednak nie oznacza to, że nie zostanie potraktowany jak śmieć przy najbliższej okazji - czego uczą przykłady Moskala czy Kulawika. Jego CV jednoznacznie pokazuje, że kompetencje w biznesie ma. Pytanie, od kiedy to zaczęły one znaczyć w Wiśle więcej niż znajomości czy humory właściciela?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 27.11.2014 o godz. 22:40.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując