Wyświetl pojedynczy post
siemstein
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2014, 16:53
stary dziad napisał(a):Wyświetl post
Szanowny Panie Siemstein , jestem piknikiem ale będę bronił kolegę Wolfy . Najpierw sprawa Leśnodorskiego. To zdecydowanie najlepszy prezes klubu ekstraklasy od wielu lat. Legia pod jego rządami wygląda bardzo dobrze pod każdym względem . To że popełnia błędy (przytoczona Ostrowska) jest rzeczą zrozumiałą. Nie ma menadżerów którzy mają same sukcesy . Chyba że w bajkach. A przy ocenie bierze się pod uwagę bilans całości .A ten dla Legii niewątpliwie jest dodatni . Mimo wymiernych strat z powodu wykluczenia z LM.
Co do wewnętrznych podziałów wśród kibiców Wisły to faktycznie one występują i szybko nie znikną .Ale jest też część wspólna z którą może zgodzić się każdy . I powinniśmy jej szukać a nie podsycać różnice. Poza tym uważam że nie należy patrzyć na świat "zero-jedynkowo" Owszem , bojkot był w sensie ekonomicznym problemem Wisły ale należy zrozumieć że była to dramatyczna decyzja , wręcz wbrew sobie , aby zwrócić uwagę na fatalne zarządzanie klubem . Ja tak to przynajmniej odbieram . Uważam że ,niestety, bilans rządów pana Bednarza jest zdecydowanie ujemny. Skutkiem bojkotu było odwołanie prezesa czyli rzecz obiektywnie dobra. Czy można to było zrobić lepiej lub szybciej ? Nie wiem , być może . W każdym razie , przyjmując że formalnie Wisła straciła określone pieniądze na bojkocie , trzeba też przyjąć że był to koszt uzdrowienia sytuacji . A bilans zmarnowanych szans? To już na inną opowieść...
I tak można rozmawiać, a nie napalać się jak szczerbaty na suchary. Zgadzam się z Panem w 100% co do sytuacji w Wiśle. W końcu jedna osoba zrozumiała, o co mi w tym wszystkim chodzi. Natomiast co do Leśnodorskiego, może się jego polityka podobać, może nie. Odniósł niewątpliwy sukces, ale spójrzmy na fakty. Po pierwsze Legia kreowana jest na najbardziej profesjonalny klub w Polsce i nie dziwię się temu. Klub ze stolicy, największego miasta w Polsce. Ale takie błędy jak z Ostrowską czy z listem pozostawiają wyraźną skazę na wizerunku, nie ma co zaprzeczać. Inną sprawą jest, że media praktycznie w całości popierają Legię. Właśnie o mediach w drugim punkcie. Wyobraźmy sobie sytuację, gdyby to w Wiśle popełniono takie błędy jak w Legii. Wyśmianoby nas na całą Polskę, a w szczególności Weszło, które zamieściło krótką wzmiankę, a w wywiadzie z Leśnodorskim już nie zapytali kompletnie o chociażby list, jedynie zrobili promocję na całą Polskę ubrań z logo Legii. Leśnodorski ma poparcie i kibiców i mediów, i polityków, dzięki czemu Legia rozwija się tak jak się rozwija. A u nas? Poparcie Bednarz miał tylko w związku z nieugiętą postawą wobec kibiców i to tylko dlatego, że kibice zrobili bojkot. Od razu napiszę, że nie chcę tego chwalić! Jedynie stwierdzam sam fakt istnienia faworyzowania przez media Legii. Liczę na to, że Gaszyński od razu zyska poparcie władz klubu i kibiców, by mógł swobodnie ratować dupę naszemu klubowi

palikot napisał(a):Wyświetl post
1) Ale czy to nie bednarz mówił, że jego celem jest gra przy pracownikach klubu i rodzinach piłkarzy?
2) Czy to nie bednarz mówił, że wystarczy mu 7 tys a "reszte pieniędzy znajdziemy"?
3) A czy to nie bednarz dał 420 zakazów stadionowych na całą rundę dla bogu ducha winnych ludzi oglądających mecz w restauracji?
4) Czy to nie bednarz olał kibiców z C i kłamał, że to był pomysł KL żeby dać 6 tys zakazów stadionowych na 1 mecz?
Kto bojkot wspierał?
Jacek Jacek Jacek!

p.s kolego zamiast pierd... to weź pomyśl co można zrobi by ten klub uratować. Pierd... na forum nie uratujemy finansów klubu.
Skończcie pienić i bierzcie znajomych na wroniecką Amikę. Czasu na propagandę jest dużo!
Na Amicę idziemy, znajomych bierzemy, kompletem prezent na mikołaja sobie zrobimy!
Ostatnio edytowane przez siemstein : 27.11.2014 o godz. 16:59.
Odpowiedz cytując