AYALA napisał(a):

|
te autostrady i stadiony które wybudowaliście Yorku są najdroższe w Europie !!! Mamy wszystko najdroższe i najtańszą siłę roboczą - gdzie w takim razie pieniądze?
|
teh york naprawdę taki głupi czy tylko udaje?
On serio uważa, że budowanie gospodarczej potę... tpfh o czym ja mówie,

... wzrostu gospodarczego polega na zaciąganiu kredytów i dotacjach z UE?

Ja naprawdę się zastanawiam skąd się tacy ludzie biorą... ciężko powiedzieć.
z serii druga twarz PIS-u:
Oraz Winnicki o polskiej lewicy która udaje prawicę...
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...3d80&_ticrsn=3
Szpen napisał(a):

Nie przekonałeś mnie. Co więcej, wg mnie nigdy nie było lepiej.
Czasami mam wrażenie, że ludzie mają jakąś zbiorową amnezje. Nie pamiętają syfu po wojnie, okupacji, PRLu, okresu zmian lat 80', dziadostwa,prowizorki i szalonych lat 90', zmian światopoglądowych XXI wieku itd.
Mam tu na myśli wszystkie obszary: gospodarcze,geopolityczne,obywatelskie itd.
Wiele można zmienić,wręcz trzeba! Ale nikt mnie nie przekona, że Polska to ruina.
|
Ale ja nie mam takiego zamiaru żeby cię przekonywać naprawdę. Żyjemy przecież w demokracji, głupich zawsze jest więcej.
Sprawa jest klarowna: Ty uważasz za słuszną zasadę, "jak nie jest źle, to jest dobrze", z głodu przecież nie umieramy, masz absolutną racje, nie jest źle ale...
ludziom chodzi o to, że mają swoje potrzeby, które ten system im ogranicza. Posłużę się przykładami jednego polityka: Chcą lecieć i stanąć na Marsie, chcą wejść do środka ziemi, chcą odkrywać, bogacić się, ciągle rozwijać.
A myślenie które reprezentujesz i które reprezentuje cała lewica uczące nas od małego, że należy zaakceptować taką rzeczywistość którą zastajemy, bo przecież nie umieramy z głodu, ogień nie pali nam domów i przecież parę kilometrów autostrad nam łaskawy pan wybudował(...., że za nasze pieniądze, .... że ukradł przy tym połowe), to jest takie myślenie minimalisty, bądź ludzi w sędziwym wieku, a nie ludzi młodych energicznych, którzy są ofiarami tego ustroju a na początku bezbronni, no chyba że mają wysoko postawionego tatusia w resorcie...
Każda władza boi się rewolucji. Każda demokratyczna komunistyczna monarchiczna, autorytarna, to normalne. Ale dla dobra społeczeństwa, patologie trzeba rozwiązać. Globalną patologią jest socjalizm, jego trzeba raz na zawsze zniszczyć. Dziś oglądałem w polsacie o Japonii... taka piękna bogata innowacyjna gospodarka... i co?... W recesji, bo s....ysy.ny drukują pieniądze, podwyższają podatki, by rozdawać w kredytach a przy okazji kraść. To jest niesamowite, taka piękna gospodarka która na liberalnym podejściu do wolności gospodarczej(nie tylko ona, bo USA czy zachód Europy również w podobny sposób budowali potęgę, a teraz budują je takie kraje jak Singapur, Chiny itp.), ich wojowniczej pracowitej i honorowej mentalności doszła do niesamowitej pozycji na świecie, taka tam wyspa gdzieś tam na Oceanie Spokojnym, a teraz wirus Marksa dotarł i tam... może jak się Polska szybko ogarnie, to wykorzystamy ten syf na zachodzie na naszą korzyść, ale to tylko marzenia ściętej głowy....
http://krowoderska.pl/troche-rada/
Tu macie jeszcze jak zabetonowane są struktury polityczne w radach miast: tutaj przykład naszego miasta