Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2014, 16:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę tego pojąć...

Korzysta się z usług zewnętrznego konsultanta (Manadziara) i w umowie jest napisane: 30% kwoty transakcji dla konsultanta. Więc do ....y nędzy jak transakcja dochodzi do skutku to płacę te 30% i mam święty spokój.

Coraz bardziej widać kto rządził naszym klubem przez ostatnie "n" lat ... :/
Jeśli masz jasno powiedziane ze to jest 30%. Jesli nie, albo masz prowizję od prowizji albo kilka umów i każda ma prowizję to jest juz problem. Dwa, cięzko mandziarę nazwać konsulantem. Kosowski nazywał go 'pseudo-agentem' myślącym tylko o sobie. Wisienka na torcie - cytat z dziś,

Cytat:
Nie mam wiedzy, czy teraz będzie klubowi ciężko znaleźć taką kwotę, czy nie.(...) A te dwa procesy nie są ostatnie.
Cięzko to nazwać inaczej jak nie kpiną. Nie wiem co też ma na myśli mówiąc iż nie są ostanie (to że będą następne czy że nei są pierwsze*)

---

Chciałbym też troche poddać pod dyskusje zdanie z http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29672 :
Cytat:
Później Wiśle udało się odblokować część tej kwoty, o czym w lutym tego roku mówił ówczesny prezes Jacek Bednarz, nie poinformował jednak wówczas dokładnie o jaką sumę chodzi.
Tutaj na sport.pl jest:
Cytat:
Wisła od początku kwestionowała żądania Mandziary. Według słów Bednarza odzyskała już 3/4 zablokowanej sumy. Zostało więc około 175 tys. euro, czyli obecnie ponad 700 tys. zł.
Edit:
Wisła na onecie: "Jak Bogusław Cupiał popłynął na Wiśle" http://biznes.onet.pl/jak-boguslaw-c...,1,prasa-detal

Edit2:
* juz mam: "tocza się trzy inne sprawy przeciwko klubowi z powództwa Mandziary, który domaga się kolejnych trzystu tysięcy"
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.11.2014 o godz. 18:45.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując