Kocur napisał(a):

Nie mogę tego pojąć...
Korzysta się z usług zewnętrznego konsultanta (Manadziara) i w umowie jest napisane: 30% kwoty transakcji dla konsultanta. Więc do ....y nędzy jak transakcja dochodzi do skutku to płacę te 30% i mam święty spokój.
Coraz bardziej widać kto rządził naszym klubem przez ostatnie "n" lat ... :/
|
Jeśli masz jasno powiedziane ze to jest 30%. Jesli nie, albo masz prowizję od prowizji albo kilka umów i każda ma prowizję to jest juz problem. Dwa, cięzko mandziarę nazwać konsulantem. Kosowski nazywał go 'pseudo-agentem' myślącym tylko o sobie. Wisienka na torcie - cytat z
dziś,
Cytat:
|
Nie mam wiedzy, czy teraz będzie klubowi ciężko znaleźć taką kwotę, czy nie.(...) A te dwa procesy nie są ostatnie.
|
Cięzko to nazwać inaczej jak nie kpiną. Nie wiem co też ma na myśli mówiąc iż nie są ostanie (to że będą następne czy że nei są pierwsze*)
---
Chciałbym też troche poddać pod dyskusje zdanie z
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29672 :
Cytat:
|
Później Wiśle udało się odblokować część tej kwoty, o czym w lutym tego roku mówił ówczesny prezes Jacek Bednarz, nie poinformował jednak wówczas dokładnie o jaką sumę chodzi.
|
Tutaj na sport.pl jest:
Cytat:
|
Wisła od początku kwestionowała żądania Mandziary. Według słów Bednarza odzyskała już 3/4 zablokowanej sumy. Zostało więc około 175 tys. euro, czyli obecnie ponad 700 tys. zł.
|
Edit:
Wisła na onecie: "Jak Bogusław Cupiał popłynął na Wiśle"
http://biznes.onet.pl/jak-boguslaw-c...,1,prasa-detal
Edit2:
* juz mam: "tocza się trzy inne sprawy przeciwko klubowi z powództwa Mandziary, który domaga się kolejnych trzystu tysięcy"
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA