Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2014, 09:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Akurat te chłopy co mają takie problemy z liczeniem to zwykle przyjezdni z Małopolski, Pomorza, czy Wielkopolski, którzy przyjechali za chlebem i już tak zostali

Mnie wyniki PSL nie dziwią, bo zanosiło się na to od dłuższego czasu. Bardzo dobra kampania, wylosowanie nr 1 do sejmiku na Mazowszu, a także problemy konkurencji, w tym obcięty budżet PO na kampanię sprawiły, że zrobili rekordowe wyniki w skali kraju. Gorzej to wygląda w terenie, czyli w gminach i powiatach, gdzie PSL najmocniej z partii centralnych ukrył się pod szyldami innych KWW (jak u mnie), ale dzięki temu dostał 4 mandaty do rady miejskiej i ma szansę na drugą turę wyborów na burmistrza co jest nie lada osiągnięciem.

PS. Można jeszcze obniżyć wiek wyborczy do 13 lat to wtedy KNP i RN mogliby się załapać
Taa, sprawdzies to ? za chlebem na mazowiecka wiochę mało kto przyjeżdżał z tych terenów, rozumiem , ze kombinujesz jak wybrnąć z faktu kolejnych sfałszowanych wyborów w mazowieckim województwie ale nawet już SLD o tym głośno mówiło przed wyborami. Jak widać sytuacja powtarza się po raz kolejny. Chłopki z PSL-u fałszuja na potęgę. Dlatego sejmik przegłosował żeby nie było specjalnej kontroli nad przebiegem głosowania.
Jedynie zmiana rządów i wybór nowej PKW, która skieruje obserwatorów do każdej komisji w województwie mazowieckim wywróci wyniki wyborów na tym terenie.

Cytat:
Nie trzeba, głosowanie internetowe wszystko załatwi. Na tej samej zasadzie na jakiej się składa chociażby zeznanie podatkowe. Parafrazując naszego El Presidente. Moszna? Moszna.
Nie wierz w to. Przykład Estonii pokazuje, że trzeba sie od tego trzymać z daleka (znajdź i poczytaj dlaczego - zmiana wyników via internet ).

Cytat:
Zgadzam się całkowicie. Do wyboru nieudacznik aktualny i nieudacznik przyszły - jakie kompetencje ma Lasota, żeby zarządzać milionowym miastem? Ja albo nie idę albo oddam głos nieważny. A wynikami jestem załamany, następne 4 lata stagnacji.
A jakie kompetencje miał kandydat na którego głosowałeś ? To, ze jest synkiem swojego taty, właściciela sieci "Alti", z którego portfela wykręcił kampanie, na którą nie stać innych kandydatów (i to nie po raz pierwszy). Kompetencje, że jest partyjnym kolegą Grodzkiego, Biedronia i innych wynalazków ? Można by sobie wyobrazic jakie "wartości" zacząłby wprowadzać w Krakowie. Całe szczęście , ze poległ. Chroń nas Panie Boże od gości z "Ruchu Palikota",, którzy dla niepoznaki wypisuja brednie "kandydat niezależny". Kupa śmiechu.
Odpowiedz cytując