Wyświetl pojedynczy post
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.11.2014, 13:29
Radek Zdradek jako osoba znana ze spartańskiego trybu życia, kiedy kierował MSZ (słynnych foteli i rachunków u Sowy&Przyjaciół) jest kabaretowym przykładem tek tzw. "kontroli". Tym bardziej, ze jak ujawniają media (ale tak mimochodem bo nr. 1 sa ciągle turyści z Madrytu), ze Radek Zdradek brał kasę jako dodatek paliwowy za jazdę niby prywatnym samochodem ale korzystał ciągle ze słuzbowego wozu. Skoro nie jest to wyłudzenie to jak to inaczej można nazwać ?

Zresztą taki opis pewnego wydarzenia chyba wszystko mówi co robi z kasą podatnika:

Cytat:
Na miejscu Radosława Sikorskiego bałbym się tej komisji. Radosław Sikorski znany jest z tego, że nie należy do ludzi szczodrych, a niektórzy nazywają go kutwą i bardzo lubi korzystać z pieniędzy publicznych. Dostałem „obywatelski donos” opowiadający o słynnych urodzinach Radka Sikorskiego, które odbyły się półtora roku temu, proszę jeszcze nie traktować tego jako informację stuprocentowo potwierdzoną, bo na razie z jednego źródła. Impreza urodzinowa Radka Sikorskiego miała kosztować ponad 200 tys. zł. Za darmo miano mu wynająć pałacyk w Helenowie, który należy do MON-u i na imprezie bawili się prawie wyłącznie prywatni goście Radosława Sikorskiego, łącznie z jego byłą dziewczyną, którą sprowadził ze Stanów Zjednoczonych, aktorką Olivią Williams…Przeczytałem sobie listę gości, dowiedziałem się też jacy państwo przyjechali z Bydgoszczy: przyjaciele, krewni i znajomi królika. A na czym polegać miał według mojego informatora wist w tej sprawie? Polegać miał na tym, że zaproszono jednego, jedynego gościa oficjalnego którym był szwedzki minister spraw zagranicznych Carl Bildt, i dzięki temu można było te 200 tys. skosić pod hasłem, że urodziny Radka Sikorskiego w rzeczywistości były wizytą państwową Carla Bildta. Chciałbym powołać również komisję w tej sprawie.
Teraz temat jest drążony i okazuje się, ze zjawisko bilokacji dotyczy równiez posłanki PO radziszewskiej. Była jednocześnie w Sejmie i Strasburgu, POseł Raś pojechał sobie za 13 tys. na olimpiadę do Soczi, a o palmę zwyciężcy o tytuł sejmowego Tony Halika walczy Borusewicz i Iwiński:

http://niezalezna.pl/61377-bilokacja...i-w-strasburgu
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 13.11.2014 o godz. 13:50.