Lukasz napisał(a):

|
Co do jego 'barw' nie mam zastrzeżeń. Chodziło mi bardziej o to że prawie nic o nim nie wiem i zastanawiałem się czym Gaszyński będzie się wyróżniał na tle naszych byłych prezesów? Z boku patrząc Mięta to dobry organizator oraz mówca, Bednarz był nieugięty, Basałaj złotousty a Czerwiński elastyczny niczym guma ... Może go ktos zna osobiście? Mięta miał łaczyć, Bednarz restrukturyzować, Basałaji wprowadzić do ligi mistrzów. Co ma nam dać Gaszyński? Co jest jego autem? Dlaczego najlepiej z wielu kandydatów nadaje się na prezesa w obecnej sytuacji?
|
Robert Gaszyński od 20 lat siedzi w biznesie. Od prawie 10 lat związany z SC Johnson, które ma takie marki jak MrMuscle, Raid, Kiwi (to od butów), Pledge, Duck, Baygon, Off!. Także konkretna firma.
Głównie odpowiadał za sprzedaż - był v-ce prezesem na Polskę i jednocześnie szefem sprzedaży, a od 4 lat był Country Managerem na Węgrzech.
Połączenie takiego doświadczenia + Wiślacka przeszłość - chyba nie ma lepszej osoby na to stanowisko. Jeśli chodzi o doswiadczenie zawodowe, może tylko w Legii mają porówynwalne/lepsze, i z 1-2 osoby w Lechu...