Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.11.2014, 11:55
Czytając tą komunistyczną szmatę dzisiaj, natrafiłem na wywiad z Hofmanem
Cóż mogę powiedzieć. Po raz kolejny dowód i potwierdzenie, że PO i PIS realizują program razem, który już był lata temu ustalony i już nawet się z tym nie kryjąc, tylko jasno o tym dając do zrozumienia, że ich walka jest "w interesie narodu", czyli wszystko w co wierzycie jest ustalone, że tak ma być. PO zdrajcy? Hoffman: To w interesie narodu. Ty się w....iasz że PO to tamto kolega się w....ia że PIS to tamto, a ten ci mówi, że to jest w interesie narodu Wszystko po to aby kraść kraść i kraść, obsadzać "swoich" na urzędach państwowych i spółkach skarbu państwa i kraść kraść kraść. Potem Maniek Sokołowski bawi się w Dźwirzynie i za hotel nie płaci. Żygać się chce
Cytat:
Bo?

- Spór, nawet bardzo ostry, jest istotą polityki. Jeśli politycy kłócą się w Sejmie, to ludzie nie biją się na ulicy. My jasno definiujemy interes narodowy, a spór PO z PiS odbywa się w ramach podziałów społeczno-politycznych. Bo co może być zamiast tego? Prorosyjski Janusz Korwin-Mikke i mający tendencje antysemickie Ruch Narodowy. Nie mówię o wszystkich działaczach narodowych, ale niektórych. Obniżanie temperatury sporu oznacza, że tworzy się dla nich przestrzeń, bo w spór będą wchodzić ugrupowania z programem sprzecznym z polskim interesem. Parafrazując tytuł książki Ziemowita Szczerka: "Przyjdzie Mordor i was zje".

PO i PiS toczą spór w ramach szeroko rozumianego interesu narodowego? Co to znaczy? Platformę przedstawiacie często jako partię zdrady narodowej.

- Antysemityzm to jedna z najgorszych rzeczy, jaka może się zdarzyć w polskiej polityce, niszcząca na arenie międzynarodowej. Propagowanie zaś proputinizmu to zagrożenie dla samej niepodległości Polski. Na to nie będzie naszej zgody.

Natomiast Platforma powinna też nauczyć się w tej ostatniej kwestii większej asertywności. W relacji z Rosją popełniła bardzo poważne błędy, z których powinna się rozliczyć przed Polakami.

Cały tekst: http://wyborcza.pl/politykaekstra/1,...#ixzz3If4RYVqD
P.s Antysemityzm to kolejny argument o tym, że ci ludzie bredzą... jaki antysemityzm? Gdzie? kto? wobec kogo? Gdzie w POlsce antysemityzm, gdzie są żydzi, bo ja nie widziałem od 7 lat żyda.
Straszenie Polski, że ktoś obok nich wejdzie do sceny politycznej "mordorem" pokazuje że to wszystko to jest ustalone przemyślane i jaki realizują plan. Narodowcy są źli ale nie wszyscy ( pewnie chodzi, że narodowi socjaliści są ok), platforma to zdrajcy ale dla interesu narodu mogą być...cała PISowska logika.

Szpen napisał(a):Wyświetl post

p.s2. Drozd, w PiSie również wszyscy wiedzą, że póki jest na jej czele Wódz JK to PiS wyborów nie ywgra.
Jezus całe szczęscie. Oby piastował "urząd" jak najdłużej
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.11.2014 o godz. 12:15.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰