Emj, pokazałeś mi faktycznie parę kamyczków- tylko te kamyczki dalej są kamyczkami a nie wierzchołkami góry lodowej.
Ja doskonale zdaje sobie sprawę, że politycy kradli kradną i będą kraść, są nieuczciwi, są populistami i mają lud w dupie.Chodzi tu tylko o to, by wybrać tych, którzy będa jak najmniej pazerni lub tych, którym się będzie dokładnie patrzeć na ręce. Pokazałeś mi jakieś eskapady polityków, którzy pózniej zostali zawieszeni, tymczasem mamy taką (jedną z kilkudziesięciu wielkich) aferkę taśmową gdzie an Nowak jawnie łamie prawo, nie zostaje wy.......ony- bo dano mu złożyć mandat poselski, tymczasem nic w tej sprawie się nie dzieje i bezczelnie stara się "przeczekać sprawę". Rozumiesz o co mi chodzi?
W Norwegii Pani Minister podaje się do dymisj, bo za "państwowe" kupiła pieluchy, a tutaj takie czyste charkanie w twarz Polakom.
Ja wiem, że PiS będzie kradł, tylko logicznie myśląc, będzie kradł mniej, bo TVN i Wyborcza by go rozszarały. A jeśli ktoś jest wrogiem wyborczej jest moim przyjacielem, ponieważ GW to zwyczajnie antypolska gazeta- W tych kwestiach myślę jednak trochę zero- jedynkowo.
Jeśli to by było normalne Państwo z nieupolitycznionymi (nie wiem czy to odpowiednie słowo- myślę , że Michałkiewicz użył by innego

) mediami, partia taka jak PO nie miała by racji bytu- po prostu. Ciekawy jestem York, czy zachodnie media wiedzą o tych aferkach

. Jak myślisz?