Karherop
Doprawdy nie chce mi sie pisać na okrągło tego samego.. ale stawianie sprawy iż JB coś ratował po poprzednim prezesie to po prostu nonsens i dowód że niektórym zbyt łatwo przychodzi nadal wierzyć w moc bajek..
Napisze to wiec raz jeszcze, otóż dług był przed Basałajem i to ten podstawowy, te 80 mln PLN i JB nic tu nie ratował.. a powstał on przez cały okres BC w Wiśle Kraków, bo Wisła SA była źle zarządzana.. a swoje wcześniej dorzucił tu i sam JB, fatalnymi transferami.. rzecz w tym, iż Wisła miała niemal monopol na polskim rynku piłkarskim i ..nic z tego konkretnego i poztywnego w wymiarze ekonomicznym dla klubu nie wyniknęło, nie zbudowano żadnych trwałych biznesowych podstaw do trwałego pryncypatu w lidze polskiej, co więcej w europejskich pucharach tylko 2 razy za BC, grała w nich wiosną .. były przecież realne straty po Levadii i Karabachu, ale i wcześniej po Dinamie Tibilisi i Valerendze.. Wisła nie potrafiła też dobrze sprzedawać swoje gwiazdy .. zero marketingu, skautingu..to była tylko fajna zabawka w rekach bossa, a nie poważna ekonomiczna inwestycja, dodajmy zabawka droga, bardzo droga..
Co do licencji to wielu już przed Tobą pisało że tylko kwestią czasu jest zły koniec Wisły Kraków Cupiała,..więc nie pisz jakbyś odkrywał nowe lądy .. a już wypowiedź, typu „a nie mówiłem”, to już wygląda mi na netowy kabaret..Był tu taki użytkownik który pisał w podobnym klimacie że Cupiał na 100% popiera JB i ten nigdy nie ustąpi itd., itp.. o tym że BC sprzedaje Wisłę też już wielu pisało.. teraz modne jest pisanie o licencji ..
Bo rzecz w tym, że to nie licencja jest w Wiśle najważniejsza, tylko uczciwe traktowanie jej kibiców, a nie omamy o tych co niby rozkradli Wisłę, o dobrym carze i złych jego doradcach..
Ja oczekuję planu naprawczego i jasnej deklaracji co do przyszłości Wisły SA i to od nowego prezesa, pana Gaszyńskiego i to wspartej przez Radę Nadzorczą czyli de facto samego BC, a kasandryczne wizje obecne na tym forum od lat, mnie jakoś nie grzeją.
Grzeją mnie natomiast wszelkie dobre wieści dotyczące Wisły Kraków, np. o tym że nowym prezesem ma być pan Gaszyński ..ano zobaczymy co nam przyniesie przyszłość.
I jeszcze apropos czarnych scenariuszy, mnie one nie straszne, mam dobre wspomnienia z gry Wisły w II lidze.. jest i przykład reaktywacji Pogoni Szczecin.. a Wisła to dużo ważniejszy dla polskiej piłki klub, przetrwa więc każdy kryzys i z każdego wyjdzie obronną ręką, co więcej przeżyje mnie i każdego współczesnego kibica Wisły.. można by rzec, że z naszej perspektywy, Wisła Kraków jest wieczna ..więc moja troska jest nie o jej przetrwanie, bo przetrwa na pewno, tylko o jej kształt i jakość i po to się tu od czasu do czasu produkuję.Tyle, dobrej nocki.