Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2014, 17:00
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Chcesz to Ci znajdę wspólne zdjęcie Jana Pawła II i ...Jaruzelskiego. Człowieku, nie wygłupiaj się już. Pokazujesz zdjęcia z jakiejś mszy św. w kościele czy innego spotkania jako dowód ?
Czyli jednak facet z nie jest działaczem PiS-u. Wszystko jasne.
Jakby należał do jakieś partii to nie dostałby zgody KNF na kierowanie bankiem, a i tak w sierpniu cofnięto Mariuszowi rekomendację na to stanowisko

Nie pokazuję na nic dowodu, gdyż jak to sam to nazwałem jest to jedynie ciekawe znalezisko, ale ogólnie dostępne dla każdego, więc nie ma w tym nic nadzwyczajnego.

Dla tych osób, które są zorientowane w temacie nie jest tajemnicą, że powiązania na linii SKOK Wołomin - mazowiecki PiS były trwałe od lat, a czas prosperity nastał w latach 2010-2014 kiedy to o dziwo jak feniks z popiołów PiS zawitał do powiatu wołomińskiego.

Nie chcę już robić jakiejś większej układanki spiskowej, czy logicznej, ale dosyć symptomatyczne jest to, że Sasin dostał w 2010 roku za zadanie zdobycie przyczółku w okolicach Warszawy (ogromne środki na kampanię wyborczą w 2010, przyjazdy m.in. Kaczyńskiego i ogólne parcie na duży sukces w tym powiecie kosztem innych powiatów w okolicy Warszawy). Następnie Sasin zostaje wiceburmistrzem Wołomina, obsadza swoimi ludźmi kilkadziesiąt stanowisk w mieście i powiecie (głównie ludzie z Kancelarii Prezydenta Lecha Kaczyńskiego, ale pojawiają się też persony prosto z Nowogrodzkiej). Raptem po kilku miesiącach wizyt w Wołominie za okrągło sumkę miesięcznie robi ewakuację w inne miejsce, ale dalej razem z Błaszczakiem kładzie szczególny nacisk na ten powiat. W tym samym czasie promocja starosty Uścińskiego trwa w najlepsze (Radio Maryja, telewizje śniadaniowe, czy inne spotkania okołogenderowe), a SKOK Wołomin w latach 2010-2014 notuje niesamowity rozwój stając się drugą kasą w Polsce z depozytami na poziomie ok. 3 mld zł. Od kilku miesięcy ostro zaczyna się palić grunt pod nogami w Wołominie. Burmistrz ma raczej przeciętne szanse na reelekcję, PiS ma z kim przegrać w gminie, a na pewno mandaty podzielą się na 4-5 ugrupowań i komitetów. Sasin startuje na prezydenta Warszawy ciągnąć za sobą wielu ludzi na radnych do Warszawy. Uściński startuje do sejmiku wojewódzkiego, więc opuszcza niczym kapitan Schettino tonący statek o wdzięcznej nazwie "Wołomin" pod pisowską banderą.

W szczegóły nie mam zamiaru się wdawać, ale pisowskie realia pod Warszawą nie przynoszą raczej jej chluby, a persony typu Sasin, czy Błaszczak jak najszybciej powinny poznikać ze sceny politycznej

PS. Nie wiem czemu miałbym zajmować się Kopaczową, która nie jest ani moją koleżanką, ani ja z PSL-em, ani ZSL-em nie mam nic wspólnego. Zwłaszcza w regionie, gdzie PSL wyrasta na drugiego z najbardziej negatywnych graczy zaraz po PiS-ie