Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2014, 23:41
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
ooo to rośniemy-banda trojga,czworga,pięciorga- jak tak dalej pójdzie to dojdziesz do wniosku że wszyscy łacznie z Tobą jesteśmy bandą i jako społeczeństwo musimy popełnić zbiorowe sepuku. Wiem jest dwóch sprawiedliwych :Stonoga i chrapiący w Brukseli Janusz.
No tak kto popiera rabowanie ludzi z ich emerytur, pracowników na zlecenie z kilkuset zł swojej pensji na rzecz Zusu, podwyższa podatki jest bandziorem, więc masz poniekąd rację. Ci co to popierają powinni zrobić sobie coś zbiorowego.

Mnie nie interesuje kto jest sprawiedliwy a kto nie. Mnie interesuje, że chcę 90% swoich dochodów rozporządzać samemu a nie tylko 37% minus przymusowy abonament RTV. Gierki polityczne mało mnie interesują. Fajnie, że są ludzie tacy jak Stonoga, którzy mają kapitał by walczyć z patologiami tego państwa a w szczególności z nielubianą w środowisku kibicowskim milicją. Ty oczywiście jak wielu tutaj mądrzy są tylko w siśnięciu kreatywnych ripost... nic więcej nie wnosicie. Ciekawe ilu z was pracuje w budżetówce albo siedzi na garnuszku u mamusi, która... pracuje w budżetówce. Idźcie w świat otwórzcie firmę, postarajcie się trochę poksięgować, niech was fiskus ojebie na kasę, bądź przypie.rdoli kilkatysięcy zł, za jakieś błędne lub nie w terminie złożone zeznanie zobaczymy jacy mądrzy wtedy będziecie i czy wam się będzie system okradania ludzi z pieniędzy nadal podobał....

!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie jestem fanem Lisłika ale mimo wszystko te tytuły wcale na mnie jakoś negatywnie nie działają. Nie wiem, czy jest w tym ukryty cel pokazania: "Patrzcie Polaki, chujowo tu jest, więc nie warto o to gówno walczyć.", bo przecież ludzie w Polsce i tak sami coraz częściej widzą i wiedzą, że naprawdę nie ma tu za co, ani tym bardziej za kogo umierać. Media tylko w tym utwierdzają. Przynajmniej mnie, nie wiem jak innych. O roli pseudogwiazdek wypowiadać się nie zamierzam, nie słucham twórczości Peszkówny czy Mozila, bo to nie moje klimaty.
No bo jak umierać za coś, co cię ciągle okrada, zadłuża, a na wieczór stłucze w suce i wyrzuci pod szpitalem, z połamanymi żebrami, krwiakiem w oku i napisze raport, że się w głowę uderzyłeś a mimo, że masz dowody to i tak mu nic nie grozi?
Zmiana systemu z niewolniczego na wolnościowy rozwiąże wiele problemów o których ciągle jest tu kłótnia i nie tylko tu, bo przecież w całym kraju.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiesz Palikot, że te zdjęcie to jednak trochę naginanie faktów- nie zmienia to jednak tego, że faktycznie te partie niewiele się od siebie różnią. Jak już coś, to są różnice czysto światopoglądowe.
Może kiedyś zdasz sobie sprawę, że to jest jeden wielki cyrk, którym steruje mafia, służby, której zakładnikami są skorumpowani na każdym kroku politycy. I to nie jest żadna teoria spiskowa i nawet powiem więcej - to nie ich wina. To obecny system jest kotwicą, natury ludzkiej chciwości, której ulegamy więc w tym systemie to jest naturalne, w normalnym patologią. Więc należy go jak najszybciej zmienić, a wszystkich skażonych socjalizmem usunąć jak najszybciej. Kradli w państwie pańszczyźnianym, kradła szlachta, kradli w PRL-u, kradną w UE, kradną w IIIRP i kraść będą a kolejne afery zamiatane pod dywan jak te choćby ostatnie czyli SKOKi czy afery tąśmowe, domów Kwaśniewskich, zegarków, gruntowych, hazardowych, Amber Goldów, Rywinów i nieodkrytej jeszcze przez żadne media afery Colloseum itd. itd. itd. itd, gdzie wszędzie zamieszani są powiązaniami politycy, będą jak były i jedynym lekarstwem jest zmiana systemu, aby bogacili się na złodziejstwie kosztem zainteresowanych a nie nas wszystkich płacących podatki
Ostatnio edytowane przez palikot : 04.11.2014 o godz. 00:29.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰