Arapaho napisał(a):

ooo to rośniemy-banda trojga,czworga,pięciorga- jak tak dalej pójdzie to dojdziesz do wniosku że wszyscy łacznie z Tobą jesteśmy bandą i jako społeczeństwo musimy popełnić zbiorowe sepuku . Wiem jest dwóch sprawiedliwych :Stonoga i chrapiący w Brukseli Janusz.
|
No tak kto popiera rabowanie ludzi z ich emerytur, pracowników na zlecenie z kilkuset zł swojej pensji na rzecz Zusu, podwyższa podatki jest bandziorem, więc masz poniekąd rację. Ci co to popierają powinni zrobić sobie coś zbiorowego.
Mnie nie interesuje kto jest sprawiedliwy a kto nie. Mnie interesuje, że chcę 90% swoich dochodów rozporządzać samemu a nie tylko 37% minus przymusowy abonament RTV. Gierki polityczne mało mnie interesują. Fajnie, że są ludzie tacy jak Stonoga, którzy mają kapitał by walczyć z patologiami tego państwa a w szczególności z nielubianą w środowisku kibicowskim milicją. Ty oczywiście jak wielu tutaj mądrzy są tylko w siśnięciu kreatywnych ripost... nic więcej nie wnosicie. Ciekawe ilu z was pracuje w budżetówce albo siedzi na garnuszku u mamusi, która... pracuje w budżetówce. Idźcie w świat otwórzcie firmę, postarajcie się trochę poksięgować, niech was fiskus ojebie na kasę, bądź przypie.rdoli kilkatysięcy zł, za jakieś błędne lub nie w terminie złożone zeznanie zobaczymy jacy mądrzy wtedy będziecie i czy wam się będzie system okradania ludzi z pieniędzy nadal podobał....
!!IRIVER!! napisał(a):

|
Nie jestem fanem Lisłika ale mimo wszystko te tytuły wcale na mnie jakoś negatywnie nie działają. Nie wiem, czy jest w tym ukryty cel pokazania: "Patrzcie Polaki, chujowo tu jest, więc nie warto o to gówno walczyć.", bo przecież ludzie w Polsce i tak sami coraz częściej widzą i wiedzą, że naprawdę nie ma tu za co, ani tym bardziej za kogo umierać. Media tylko w tym utwierdzają. Przynajmniej mnie, nie wiem jak innych. O roli pseudogwiazdek wypowiadać się nie zamierzam, nie słucham twórczości Peszkówny czy Mozila, bo to nie moje klimaty.
|
No bo jak umierać za coś, co cię ciągle okrada, zadłuża, a na wieczór stłucze w suce i wyrzuci pod szpitalem, z połamanymi żebrami, krwiakiem w oku i napisze raport, że się w głowę uderzyłeś a mimo, że masz dowody to i tak mu nic nie grozi?
Zmiana systemu z niewolniczego na wolnościowy rozwiąże wiele problemów o których ciągle jest tu kłótnia i nie tylko tu, bo przecież w całym kraju.
Pablo84 napisał(a):

|
Dobrze wiesz Palikot, że te zdjęcie to jednak trochę naginanie faktów- nie zmienia to jednak tego, że faktycznie te partie niewiele się od siebie różnią. Jak już coś, to są różnice czysto światopoglądowe.
|
Może kiedyś zdasz sobie sprawę, że to jest jeden wielki cyrk, którym steruje mafia, służby, której zakładnikami są skorumpowani na każdym kroku politycy. I to nie jest żadna teoria spiskowa i nawet powiem więcej - to nie ich wina. To obecny system jest kotwicą, natury ludzkiej chciwości, której ulegamy więc w tym systemie to jest naturalne, w normalnym patologią. Więc należy go jak najszybciej zmienić, a wszystkich skażonych socjalizmem usunąć jak najszybciej. Kradli w państwie pańszczyźnianym, kradła szlachta, kradli w PRL-u, kradną w UE, kradną w IIIRP i kraść będą a kolejne afery zamiatane pod dywan jak te choćby ostatnie czyli SKOKi czy afery tąśmowe, domów Kwaśniewskich, zegarków, gruntowych, hazardowych, Amber Goldów, Rywinów i nieodkrytej jeszcze przez żadne media afery Colloseum itd. itd. itd. itd, gdzie wszędzie zamieszani są powiązaniami politycy, będą jak były i jedynym lekarstwem jest zmiana systemu, aby bogacili się na złodziejstwie kosztem zainteresowanych a nie nas wszystkich płacących podatki