|
Przeniosłem posty z tematu "TWSD Ticket Challenge!" tutaj, a poniżej kilka zdań mojego komentarza.
Mam wrażenie, że niektórzy inaczej rozumieją cel akcji. Celem akcji jest przede wszystkim wsparcie Wisły poprzez przekazanie jak największej kwoty m.in. na Akademię Piłkarską. Jest to przede wszystkim możliwe poprzez wpłaty jak największej liczby osób. Tymczasem mam wrażenie, że niektórzy poprzez tę akcję chcą komuś coś udowodnić.
W ostatnim czasie liczba wpłat mocno się zmniejszyła, z kolei lista nominowanych jest już długa (bodajże 60). Osoby te nie wzięły udziału w akcji zapewne z różnych powodów - niektórzy nie chcieli brać udziału, niektórzy nie mogą itd. Nie wnikam w szczegóły. Te osoby same mogą sobie odpowiedzieć na pytanie, czy zrobiły dobrze, czy nie.
Przyjmijmy, że tych 60 nominacji zostało zmarnowanych. Sam zmarnowałem jedną nominację, choć zupełnie nieświadomie i teraz chętnie bym ją zmienił. Gdyby tych 60 nominacji powędrowało do osób gotowych wziąć udział w akcji (czy to po raz pierwszy, czy to po raz kolejny) oraz przyjmując, że każda z nich wpłaciłaby minimum 10 zł na Akademię (a większość wpłaca większe kwoty), to na jej koncie byłoby już minimum 600 zł więcej. Efekt byłby chyba lepszy?
Na zakończenie napiszę tylko, że sam chętnie ponownie wezmę udział w akcji.
|