Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2014, 00:04
Cytat:
Dokładnie, zwyczajnie grają najlepsi. To nie jest liceum, aby kogoś za uszy ciągnąć. To nawet nie są studia . Z resztą przykłady Stolarskiego czy też Szewczyka pokazują, że Smuda może mieć rację i może to jeszcze nie ich czas
.
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Ściągamy szrot, robimy testy jakimś piłkarzom prezentującym poziom piłkarski trzeciego świata a nie damy szansy młodym. Dla mnie sprawa jest prosta. Na początku mogliby sie ogrywać na wypożyczeniach w niższych ligach. W pewnym momencie by przychodził czas, że dostają 1-2 sezony na pokazanie się. Grają w zależności od umiejętności, albo końcówki meczów, albo tam gdzie np już w 60 minucie jest 3:0, albo tam gdzie można trochę odpuścić mecz.
Obie tezy w zasadzie sprowadzaja sie do jenego mianownika. Umiesz + pracujesz = grasz.

Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem w naszej Wiśle młodzi piłkarze się czuja jak jakieś odpady, ich się po prostu mentalnie zabija bo nie chce im sie dać szansy na pokazanie a się wymaga, żeby od razu wyszli z juniorów i byli mocnymi punktami Wisły w seniorach, a jak się takiego wpuści na boisko to ma w 5 minut czy w 1 meczu pokazać, że jest 2 razy lepszy od przykładowej wygi typu Brozio czy Guła bo jak nie to po co wystawiać takiego małolata?
Akurat wydaje mi się że jest zdecydowanie odwrotnie. To nam kibicom się wydaje że oni czują sie jak jakies odpady, to nam kibicom wydaje się że Smuda ich 'mentalnie zabija'. Wydaje nam sie że mają niesamowite umiejętności ponieważ.... są młodzi. A tak na prawde ich wielkie talenty rozmieniane są na drobne w kasynie, imprezach, eksponowane na 'fejsbukach', dmuchane do niemożliwych rozmiarów przez managerów lub zwyczajnie umiejętności nie ma (wywiad z Marcem nt. naszych juniorów).

Moim zdaniem Smuda powinien grać kim chce, jak chce. Jeśli uważa że nie ma kogo ogrywać, lub nie czas i miejsce na to, trzeba tą decyzje uszanować.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 20.10.2014 o godz. 00:06.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując