Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2014, 18:42
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Co nie zmienia faktu, że gryźli trawę zdecydowanie bardziej aniżeli Jaga z nami, a i poziom gry Niemców też "ciut" lepszy niż Wisły. Jakby to powiedzieć - więcej w tym wszystkim było jakości niż w polskiej lidze i nie próbuj z tym dyskutować. Nie dziwi Cię też chyba, że zespół był ustawiony na zagranie na 0 z tyłu i próbę zrobienia tej jednej-dwóch kontr. Wpadło, udało się, szczęście dopisało i super, trzeba się z tego cieszyć. Ileż to już razy próbowaliśmy grać z mocniejszymi efektownie, a wychodziły z tego porażki? Dla tej drużyny najważniejsze było właśnie takie budujące zwycięstwo, z kimś wartościowym. Ostatnie takie przytrafiło się z Czechami w 2008 roku...

Jutro za to nastąpi weryfikacja, czy potrafimy zagrać coś atakiem pozycyjnym, bo Szkoci na pewno nie będą tak cisnąć jak Niemiaszki i zarówno posiadanie jak i inicjatywa w grze powinna być po naszej stronie.
Pewne jest jedno - zawodnicy wreszcie przełamali tę fatalną passę, niemiecką klątwę, której nie udało się zwyciężyć w najlepszych dla polskiej piłki czasach. Widać też, że mają wreszcie nieco inaczej ułożone w głowach, nie wiem czy to kwestia że dorośli, aby zacząć grać ZA KADRĘ, czy wreszcie pojawił się team spirit? Zobaczymy. Wierzę, że idą lepsze czasy dla repry.
Matko
1) Ja nie porównuje poziomu gry w tych dwóch meczach do siebie, tylko porównuje przebieg wydarzeń. A był on identyczny. Nawet bramki padały w podobny sposób w podobnych minutach. strzałów było tyle samo chyba nawet, czy posiadanie piłki.
2) Prawda jest taka, że Niemcy mieli sytuacje na 0:2 do przerwy, a na 0:5 w meczu a my... 3 kontry z tego dwie skuteczne a tak się nie wygrywa na dłuższą metę i dlatego piszę, żeby się nie podniecać, bo teraz robicie z nich bohaterów, dlatego, że wygrali fuksem. Jak przegrają to napiszecie że go gnoje nieudacznicy, leserzy - polska specjalność. I tak będzie, coś przegrają w słabym stylu bo w przyrodzie szczęście musi się zgadzać.
3) Ja się nie cieszę meczami reprezentacji. Jakoś nie potrafię
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.10.2014 o godz. 18:44.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując