Wyświetl pojedynczy post
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2014, 13:41
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, nie mam za bardzo czasu na dluzsza odpowiedz. Chodzilo mi o pensje rzedu 15 zl na reke, ktora mniej wiecej odpowiada medianie zarobkow w Polsce. Czy przesadzilem z ta kwota? Mozliwe, bo wiem, ze sa ludzie zarabiajacy po 10 zl na godzine i mniej, ale na studiach pracujac w sprzedazy dostawalem 14-15 zl na godzine co wtedy nie wydawalo się przesadnie wielkim wynagrodzeniem.
No tzn, że jesteś trochę oderwany od rzeczywistości. Nie patrz się jedynie na te tabele statystyczne chłopie, bo statystycznie idąc z psem mamy po 3 nogi...
Popytaj się panią w sklepie, kwiaciarkę, fryzjera, porozmawiaj z kierowcą autobusu, nauczycielem dziecka,piekarzem.... Nie rozmawiaj jedynie z menadżerami, informatykami z paroletnim stażem.
Tu nie chodzi by sprowadzić wszystkich ludzi do jednego wora, tylko po prostu by ....a NIE WMAWIAĆ LUDZIOM, że jest dobrze, bo leci ciepła woda w kranie, lub że ten rząd nie OKRADA do cna Polaków. ja generalnie Polaków jako naród PODZIWIAM, bo gdziekolwiek się nie pojawią zagranicą to należą do czołówki najbardziej pracowitych grup zawodowych, dlaczego tak "ciężko" żyje się statystycznemu Polakowi? Bo ....a ten rząd zwyczajnie przeszkadza. Pisze ogólnikami, ale tu już chyba wszystko zostało powiedziane...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 10.10.2014 o godz. 13:45.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/