Wyświetl pojedynczy post
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2014, 21:39
Szpen napisał(a):Wyświetl post
ja przynajmniej rozumiem o czym ten gość gadał i wiem gdzie odleciał ...

płaca minimalna - to po co związkowcy i PiS tak chcą ją zwiększać? PO zwiększa ją racjonalnie, a nie na hurra.
Bo chcą mieć korzyści dla siebie za które ty zapłacisz w podatkach? PO zwiększa racjonalnie? To jak to ma się do tego wzrostu bezrobocia?

Ty widzisz tylko jedno. Zresztą nie tylko ty. Jak ktoś krytykuje rząd, to musi być za Pisem i odwrotnie

Cytat:
wydatki państwa na autostrady i inne inwestycje - kłoci się to z przytoczonym przez niego i PO tekstem, ze w Polsce powstaje najwięcej miejsc pracy. To własnie dzieki inwestycjom (przy ich budowie) oraz dzięki nim (budowa fabryk, magazynów przy trasach itd)
Dane: Raz dwa trzy. Udział pracujących w budowie autostrad w Polsce do ogółu zatrudnionych i procentowy wzrost udziału w rynku pracy budujących.

Cytat:
Zarobki - nie od dziś wiadomo, że do średniej w Polsce trzeba dodać minimum 25% które wypłacane jest pod stołem. Cały handel i obsługa klienta oparty jest na wynagrodzeniach prowizyjnych wypłacanych w kopertach. To samo prace letnie przy zbiorach itd.
A w innych państwach nie?

Cytat:
aha, zapomniałem dodać, że Polacy to pesymiści wystarczy zobaczyć tłumy ludzi i ich koszyki w supermarketach w weekendy i na parkingi przed nimi. Bieda aż piszczy
No ludzie oszczędnie żyją... chcą mieć jak najwięcej pieniędzy na różne potrzeby. Jak mają do wyboru klapki za dyche lub za 2 dychy to wybiorą za dyche. Cena wolnego rynku.
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.10.2014 o godz. 22:12.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰