Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2014, 09:35
Myślę że przesadzasz pisząc że wszyscy oceniają pracę trenera przez pryzmat ostatnich wyników.
Np. wg mnie grubo przed meczem z Legią jak i po meczu z Legią o Smudzie mam takie samo zdanie. Możesz sprawdzić.

A skoro Smuda stawia tylko na wynik forując swoich starych wyjadaczy w 11 i olewając młodych - tym samym oceniam go tylko za wynik. Sam tak chce żeby oceniać go przez to jedyne kryterium swoją wizją drużyny. A wynik jest na razie bez rewelacji. Mamy skład wg mnie na 5 miejsce a zajmujemy 6. Czyli nic Franiu na razie nie zdziałał.

Pisałem wiele razy że wg mnie nie jest to trener dla obecnej niskobudżetowej Wisły w dłuższej perspektywie. Chciałby zrobić wynik a tu nie ma czym. Jedyne co nam zostawi to weteranów w 11 jak Głowacki 36 Garguła 34 Dudka 32 Boguski 30 Brożek 31... i tyle. Odejdzie Smuda, odejdą starzy weterani... i ciekawe co wtedy będzie Moje oceny poczynań Smudy nie są aż tak bardzo związane z bieżącym wynikiem.

Oczywiście nie znaczy to że nie chcę żeby za 2 tygodnie Wisła pod wodzą Smudy nie wygrała wysoko w Zabrzu. Chcę i to bardzo. Ale nawet jak wygramy tam 5-0 naszym Los Geriaticos będę pisał o Smudzie to samo
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując