0 22 napisał(a):

A czy ja się podniecam? Komentuje wielką radochę, że Piast obił ryja Legii. Pogadamy w maju. I mam dziwne przekonanie, że za kilka lat ludzie będą pamiętać majowe rozstrzygnięcia. Aczkolwiek hat trick przeciwko Legii to zawsze wydarzenie. Stad szacunek dla Piasta bo wygrali zupełnie zasłużenie.
A to będzie jakaś wielka sensacja jak Legia w ciągu najbliższych 5 lat zgarnie ze 3-4 mistrzostwa i ze dwa razy zagra w LM? Chcesz się założyć?
Prędzej czy później się do wydarzy. Na teraz zamkniemy sezon pewnie z 20-25 punktami w rankingu UEFA, za rok dobiejmy do 30 i mamy rozstawienie. Na luzaku do tej LM wejdziemy do 2020 roku. Grunt, że to się wszystko rozwija na solidnych podstawach, a nie na skokach na zasadzie "awans albo śmierć".
No chyba, że ktoś wierzy że mistrzem Polski będzie Bełchatów albo Lechia, a my w zimie/lecie nie będziemy mieli budżetu jak połowa ligi razem wzięta.. To piętro wyżej..
I sądzę, że dupa będzie bolała gdzie indziej..
|
Ja bym chciał wam przypomnieć, że wy transferów gotówkowych nie robicie... wiadomo o czym to świadczy, jak was ktoś nie wykupi, to nie łudźcie się, że wasz wyskok to będzie trwała tendencja. Póki co liczcie się z wyprzedażą w lecie, bo wszystko na to wskazuje, że brak awansu do IV rundy pogrąży waszą płynność finansową niebawem. Ratuje was oczywiście LE ale poczekajmy gdzie dojdziecie, bo jak macie grać jak w Trabzonie, to liczcie tylko na farta na nic więcej.
P.s Ta bramka dla Amokorza przeszła tą linie?