Wyświetl pojedynczy post
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2014, 17:20
nemox007 napisał(a):Wyświetl post
Fakt, fantazjujesz...

W tym ustawieniu gramy tylko środkiem pola bo nie mamy skrzydłowych. Ustawienie mega defensywne i do tego dwóch napastników...
Nie wiem gdzie widzisz problem. Tutaj musielibyśmy zejść na jakieś takie taktyczne wywody, a zapewne wiemy o tym tyle ile zjemy... Ale mimo wszystko na szybkości:
-przez lata grał tak Acelotti
"Ancelotti jest twórcą ustawienia 4-1-2-1-2 (czterech obrońców, jeden defensywny pomocnik, dwóch pomocników, dwóch napastników, za nimi jeden bardzo ofensywnie usposobiony gracz). Taktyka była oparta na aktywnych bocznych obrońcach. Takie ustawienie sprawiało, że w ataku na bramkę mogło uczestniczyć nawet siedmiu piłkarzy. Po raz pierwszy zastosował je w Milanie." za wiki, niestety na szybko nie znalazłem żadnego bardziej dogłębnego opisu. Uważam że z dzisiejszą kadrą mamy sporo do podpatrzenia z Carlo, bo Sadlok z Burligą to czołówka ligi jeśli chodzi o grę do przodu. A Stilić naszym Kaką... no wiesz, zachowując proporcje
Generalnie nie chce mi się w to jakoś zbytnio zagłębiać, bo nie ma to większego sensu, ale ja widzę analogie z naszym stanem posiadania a taką taktyką.
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując