|
właśnie wróciłem z meczu... Panowie, dramatycznie to wyglądało. Dudka na boku obrony to jest kuriozum. Ani jednego wygranego pojedynku 1 na 1, myślę, że z 70 % to wzdłuż albo do tyłu, zero gry ofensywnej, liczbę wrzutek można policzyć na palcach jednej ręki. Graliśmy bez prawej obrony. Guzmic, Głowa i Sadlok sprawiali dobre wrażenie. Sadlok może nie jest jakimś orłem i wybitnym talentem ale przynajmniej widać po nim podobnie jak po Guzmicu i Głowie, że chce grać do przodu i pchać tą grę. Dudka jest dla mnie jednym z pierwszych do wy.......enia. Zdecydowanie wolę Richarda jako partnera dla Głowy i Burligę z Sadlokiem na bokach. Dudka nie daje nic, próbuje te rzuty wolne strzelać ale przecież to jest kabaret. W pomocy na plus dzisiaj dla mnie Jankowski, Sarki po zmianie i Donald. Uryga nie wiem czemu ale mnie kompletnie nie przekonuje na defensywnym. Zbyt często wybiera asekuracyjne piłki wszerz boiska albo do tyłu. Nie daje nic w ofensywie. Boguski ze swoimi wyskokami do główki i chowaniem głowy niczym żółw chyba wszystkich już na stadionie i przed TV w....ia. Plus jedynie taki, że pomaga w defensywie i ofensywie. Nie zmienia to faktu, że i tu i tu jest po prostu słaby. Nie ma dryblingu, motoryki, odejścia, dokładnego podania, mocnego strzału, no nic. Garguła na swoim poziomie tj. niskim. Stilic przepadł, albo ma już kompletnie wyjebane albo nie wiem o co chodzi bo ewidentnie się gość słania po boisku. Motorycznie go przerasta chyba każdy. Sama technika to niestety nie wszystko. Gość poza formą od 4 kolejek. Brożek z przodu wyglądał fizycznie moim zdaniem dobrze, tyle, że on nie ma z kim grać moim zdaniem.
Pomału zaczyna mnie też w....iać nasze bazowanie wyłącznie na graniu środkiem pola gdzie już jest największe zagęszczenia bo chyba każdy trener Ekstraklasy nas rozszyfrował. Kompletny brak skrzydeł jest przerażający. Tak się nie da grać Panowie bo od tego oczy ....a pękają. Autentycznie, tragedia to jest.
|