Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.10.2014, 21:34
Z Wa-wy nadaje Ogryzek...

Jeśli ktoś miał wątpliwości czy czas pożegnać Smudę, to chyba nie ma wątpliwości.

O ile tacy trenerzy jak Kulawik czy Probierz (byli w dużo gorszej sytuacji niż Smuda bo dużo zgniłego gnoju po Valxcie zostao w Wiśle) śmiało dawali szansę ogrywać się młodym, to chociaź efektem ich pracy było wyprodukowanie Chrapka, to Smuda kocha wszystko im starsze tym lepsze!

Smuda to trener który stawia na wynik - w dupie ma młodych i przyszłość Wisły - zatem powinien być bez litości rozliczany z wyniku! A tu wynik dno!
Byłbym pierwszy żeby bronic trenera gdyby w takim meczu zamiast Burligi zagrał 19 letni Żemło a nie 32 letni Dudka a zamiast 30 letniego Boguskiego 19 Lech. Bóg mi świadkiem że wtedy potrafiłbym wytłumaczyć porażkę Wisły tym że Smuda stawia na młodych. A wiadomo jak to z młodymi.

Skoro nasz trener stawia na wynik (kosztem długofalowego rozwoju Wisły) - to żądam wyniku! A jedyne co widzę to strach przed innowacją i lęk starego człowieka. Tak jak miał Kasperczak za II kadencji kiedy przegrał mistrzostwo!

Napiszę jeszcze raz - jeśli mamy zająć 5 miejsce ogrywając 34 letniego Gargułę, 32 letniego Dudkę, 30 letniego Boguskiego itd - to szkoda czasu na Smudę.

Żeby była jasność uważałem że to dobry ruch że Smuda do nas przyszedł - ale po czasie uważam że my w tych trudnych chwilach dla klubu potrzebujemy trenera który potrafi pogodzić zajęcie bezpiecznego miejsca w górnej 8 z ogrywaniem młodych.

Smuda na pewno nie jest takim trenerem. Po dzisiejszym meczu wiem to już na pewno - zamiast młodego Żemło w miejsce Burligi - gość wrzuca na siłę 32 letniego Dudke na prawą obronę...

Panie Smuda - dziękuję ale już starczy! Do widzenia!
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 03.10.2014 o godz. 21:43.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując