|
s1mone, nie uważasz, że trener również powinien być elementem biznesowego podejścia do zarządzania klubem ? Dokładnie chodzi mi o to czy według Ciebie trener nie powinien tak prowadzić swoich podopiecznych żeby później klub mógł zarobić coś na ich sprzedaży ? Bo ja mam wrażenie, że w tej chwili Wisła Smudy ukierunkowana jest głównie na wynik, rezultat. Zapomina się natomiast o tym żeby może wychować jakiegoś juniora i go sprzedać za granicę. Wielu się zachwyca Legią, która masowo sprzedaje młodych, niby zdolnych. Gonią ich za dobre pieniądze ale tak na prawdę za granicą te chłopaki nie istnieją. U nas ogrywamy niepełnosprytnych Guerriera, Sarkiego czy Boguskiego. Przecież Ci goście nie gwarantują już nic poza comiesięcznym obciążeniem budżetu. Nie ma się też co rzucać na masową produkcję juniorów i ich sprzedaż ale moim zdaniem obecna polityka również nie ma sensu. Ukierunkowaliśmy się na wynik, który być może będzie dawał puchary ale na które z kolei nie mamy kasy. Ogrywamy natomiast emerytów lub ludzi, którzy lata świetności mają dawno za sobą. Może po prostu lepiej teraz skupić się na naprawie budżetu i płynności finansowej niż na zdobywaniu wysokich lokatach dających możliwości których i tak nie będziemy chcieli wykorzystać.
|