Wyświetl pojedynczy post
KeinNasenHasen
Junior Member

Od: 08.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2014, 11:36
Trzeba spojrzeć obiektywnie, choć wiem, że takie pojęcie nie istnieje. Wielu z Was ocenia pracę Franciszka jednowymiarowo - przez pryzmat osiąganych sukcesów pierwszej drużyny. Wiem oczywiście, że to najważniejszy wskaźnik oceny pracy trenera, ale dobry trener powinien mieć szersze spojrzenie na pracę w klubie. W ogóle pojęcie "trener" raczej nie pasuje do mojego poglądu na tą sytuację. Użyłbym raczej słowa "menadżer", który nie tylko prowadzi pierwszy zespół, ale kontroluje drużyny juniorskie, wyłapując największe talenty i umiejętnie je wprowadza w dorosły futbol, zarządza polityką transferową klubu, co jednak w obecnej sytuacji Klubu jest utrudnione.

Trzeba się zastanowić czego oczekujemy w następnych sezonach. Czy pozycja w górnej ósemce Nas zadowala czy nie, czy oczekujemy czegoś więcej? (pytanie retoryczne). Wg mnie Smuda nie ma takiej wizji przyszłościowej. Dla niego liczy się to co jest tu i teraz. Spokojnie zakwalifikujmy się do górnej połówki, a za rok jakoś to będzie. Trochę tak to myślenie wygląda. I za rok to samo błędne koło?
Odpowiedz cytując