kerim1906 napisał(a):

|
widziałeś? piłkę w bramce za linią?ja nie widziałem a mają 20 kamer, w studio chłopcy kanalowcy wszystko Ci pokażą co pasuje im pod tezę, ja pamiętam jak to pokazywali , nie wiedzieć czemu smokowski trzy razy mówił , kaziu patrz teraz, patrz teraz..., może i była bramka ale czy nie dziwne jest mając tyle kamer kanalowcy tego nie pokazali , tylko jekirś pseudokosmosy?
|
Było jedno ujęcie na którym widać, że piłka przekroczyła linię. Faktem jest jednak, że sędzia - tak jak powiedzieli w studio - podjął decyzję na czuja, bo inaczej się nie dało. Gdyby gola nie uznał, to nikt - poza żydami - nie miałby do niego pretensji. Na tę decyzję złożyło się raczej położenie Buchalika, bo jednak był ewidentnie za linią. Nie zmienia to wszystko faktu, że "goal-line technology" potrzebna od zaraz. Takie akcje i w ten sposób zdobywane punkty mogą dawać czasem utrzymanie/mistrzostwo, a skoro technika idzie do przodu, to czemu z niej nie korzystać? Oh, wait... nie byłoby miejsca na manipulację, gdyby grały święte krowy, jak Legia.

Inną sprawą jest, że Covilo nie powinien był już daaawno dawno być na boisku. Później również i Bury zasłużył na czerwo. Generalnie, sędziowanie było pod jednym względem skandaliczne - sędzia w ogóle w pierwszej połowie nie pokazał kartek, choć na te zasługiwał choćby Marciniak za celową rękę, no i w ogóle już po jednym-dwóch ostrzejszych faulach powinien był utemperować zawodników (bez względu na barwy).
Oby chamstwem Covilo zajęła się komisja ligi.