Gercu napisał(a):

Smuda właśnie pokazał nam ile warte są nasze rezerwy i juniorzy w seniorskiej piłce nożnej. Lepiej w takim meczu, niż jakimś innym.
Na plus Bieszczad i Żemło.
|
Smuda własnie pokazał nam jak pokazać że nie warto robić zmian w żelaznej jedenastce. Bo po co.
1. Z samego powodu niezgrania nasi piłkarze wygladali na mega słabych - ale czy nie przypomina to co poniektórym mecze towarzyskie kadry gdzie nie ma nikogo z pierwszej 11 na turnieju w Tajlandii i wszyscy się "kopią po czołach"? A kazdy z osobna potrafi grać.
Ile razy grali ze sobą w obronie Guerrier, Guzmics, Czekaj, Żemło? Ani razu! Gdzie tu automatyzmy? Ile razy ta 4 obrońców grała z Bieszczadem w bramce? Ani razu! Gdzie to zrozumienie na linii obrońcy - bramkarz.
To samo w II linii... kiedy Dudka grał z Lechem i Uryga w drugiej linii razem?
Bez dwóch zdań zagraliśmy słabo, ale więcej słabości wynikało z tego że ci piłkarze grali 1 raz ze sobą niż faktycznie poza wyraźnym odstawianiem od Amici.
2. Ogrywanie młodych to wpuszczenie 2-3 do żelaznej jedenastki żeby zobaczyć jak sobie radzą - a nie takie gówno co odstawił Smuda. Jestem ciekaw jak Żemło zagrałby z Głowackim, Dudką i Sadlokiem w obronie.
A tak co wiemy? Niewiele.
3.Z tego meczu jeśli coś można sie dowiedzieć to:
- Bieszczad nie zagrał gorzej niż Buchalik
- Żemło nie jest gorszy od Urygi i śmiało mógłby być alternatywą dla Burligi
- Lech - wyszedł brak doświadczenia, ale potencjał ma.
- Zając - tak jak pisałem 1 miesiąc temu - Zając jest zbyt słaby fizycznie i na ten moment nie nadaje się do gry
- Czekaj - kolejne babole których Żemło czy Lech nie robili a gość ma 22 lata
- Sarki - przesłaby... nieodpowiedzialny - jak junior.
- Guerrier - Żemło na drugim boku obrony wygladał jak profesor przy Guerrierze
Jeszcze raz napisze - jak na tym ma polegać rotacja składem w wykonaniu Smudy to dla mnie to sabotaż! To wygladało jak casting bezrobotnych piłkarzy! Nie na tym wyglada ogrywanie piłkarzy/rotacja składem żeby wprowadzać 8 nowych piłkarzy do 11! Po 2, 3 - owszem.
Tylko derby tłumaczą Smude z taką zagrywką i oszczędzanie najlepszych. Bo poza swoim uporem nie pokazał nic robiąc taki skład.