Karherop napisał(a):

Brakuje mu prawdziwego defensywnego pomocnika, Uryga się dopiero uczy. Myślę że ma potencjał, ale wymagać od niego teraz i tak za dużo nie powinniśmy. Gra bo musi. Brakuje bardzo Ostoji.
Brakuje nam drugiego defensywnego pomocnika. Legia miała Jodłowca i Vdoodljaka. .
|
Ostoja nic by tu nie pomógł. To nie zawodnik, który złamałby Jodłowca i Vrdoljaka, jak kiedyś w Krakowie Sobolewski tego ostatniego. Stjepanović technicznie jest OK, ale reszta... . Nam w środku potrzeba ze dwóch "Goulonów", a na skrzydła dwóch zapierdalaczy. Cała nasza druga linia nie posiada żadnych predyspozycji do gry na wyższym poziomie motorycznym, niż wolna ligowa kopanina. Tylko Stilić innymi swoimi walorami uzasadnia swoją obecność na boisku, ale muszą być inni, którzy będą za niego orali trawkę.
Przed meczem pisałem, że przerastają nas pod wzgłędem fizycznym, ale liczyłem że wyjdzie coś niekonwencjonalnego i lapnie nam się jak rok temu. Widać jednak, że przestoje w Bydgoszczy, to była czytelna zapowiedź niepowodzenia.
Właśnie z tego względu będzie bardzo ciężko w następnym, ważnym meczu. Na pewno na nas siądą i pewnie sami też się szybko wyprują, ale i tak może nie być za ciekawie.