Wyświetl pojedynczy post
Karamazow
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2014, 08:58
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Uruga to i Uryga tamto i Uryga itd. Pisałem wiele razy - gra 1 defensywnym pomocnikiem ma swoje wady. To co uchodzi w meczu z Zawiszą czy Pogonią nie ujdzie w meczu z Legią. Garguła i Stilić w ogóle nie biorą udziału w grze obronnej Brakuje nam 2 piłkarzy w defensywie! I co Uryga miał się sklonować! Nawet Sobol w najlepszej formie nie dałby rady 2 defensywnym pomocnikom jak Vrdoljak i świetny Jodłowiec. A co dopiero w pojedynkę Alan.

No ale lepiej wylać pomyje na Alana. Dla mnie po pierwszej części meczu to Garguła Stilić do zmiany. Na ich miejsce 2 chłopów do biegania i walki w środku pola i może byśmy dowieźli remis albo... wygrali. Ani Stilić (prze marny) ani Garguła (prze marny) nic nie dali z przodu żeby ich trzymać na boisku. Z tyłu nigdy nic nie dają...

A Alan grał na tyle na ile mógł zostając sam na 2 piłkarzy Legii w kontrach. Co miał zrobić? Sklonować się?

Wg mnie przegraliśmy ten mecz taktycznie. Tak jak pisało kilku kolegów - nie jesteśmy Barceloną żeby na każdego przeciwnika grac zawsze tak samo i to tą samą 11. (Czego nawet Barca nie robi bo rotuje składem).

Może to podziała na Smudę żeby przemyślał taktykę, bo mecz z Legią to typowy mecz w pucharach. Więc się pytam z czym do pucharów? Z Gargułą i Stilićem którzy zlewają grę obronną? O ile jeszcze Stilić powinien grać bo jest szansa że "coś" zrobi z przodu to Garguła? Powinien być już tylko zmiennikiem.

I dajcie już spokój Alanowi
Częściowo się z tobą zgodzę, z racji tego, że po meczu każdy mądry i każdy ma rację. Jaki inny wariant byś zaproponował?
Dla mnie realna była tylko jedna alternatywna opcje - Dudka do środka z Alanem, Guła ławka, Guzmics na środku z Głowackim, ale ja bym się i tak na to na miejscu Smudy nie zdecydował, bo Węgier jest u nas dopiero drugi tydzień. Do momentu straty "gola" mimo wszystko prezentowaliśmy się lepiej. Po meczu środowym będziemy dużo mądrzejsi, zobaczymy na co stać Węgra i mam nadzieję Lecha(tu też uważam, że grzech Smudy bo mógł go ogrywać zważywszy na nieurodzaj w środku pola.
...And Justice For All
Odpowiedz cytując