Wyświetl pojedynczy post
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2014, 22:40
Umówmy się. Tak jak mecz z Zawiszą Franio wygrał, tak z Legią sromotnie przegrał. Nie da się w poważnej piłce zaistnieć wystawiając ten sam skład wraz tą samą taktyką na każdego przeciwnika. Chyba, że masz piłkarzy z Barcelony czy innego Realu ale u nas do tego daleko. Na dłuższą metę Franiu, nie możesz też olewać analizy taktycznej rywala, mówiąc że masz doświadczonych zawodników i "oni wiedzą jak grać". W IV lidze przeprowadza się analizy taktyczne przeciwnika, a co dopiero w poważnej wydawałoby się piłce. Ja rozumiem starczy upór Smudy i wiarę w swoje szarlatańskie "umiejętności" typu ocena piłkarza po wchodzeniu po schodach, ale dzisiejsza piłka to jest potężna nowoczesna machina i sztab ludzi odpowiedzialnych za rozpracowywanie przeciwnika powinien być standardem.

W konsekwencji mieliśmy beznadziejnego Urygę, wolnego, człapiącego, bez odbioru, grajacego do najbliższego, słabego fizycznie i kondycyjnie - ogólnie zawodnika na poziomie Okocimskiego - mecz w Szczecinie nie zmienił mojego zdania o tym piłkarzu ani trochę, grającego przeciwko dwóm gladiatorom świetnym w odbiorze, świetnym fizycznie i jeszcze bardzo dobrym w gdze do przodu - Jodłowcowi i Vrdoljakowi. No i nie radził sobie kompletnie w środku pola notorycznie ogromna dziura, Jodlowiec robił co chciał. Alan nie podjął rękawicy niestety, Semir nie pomagał w defensywie i tym sposobem przegraliśmy środek pola, co w konsekwencji skonczylo się 0-3.

Łukasz G. - postawę tego pana przemilczę, mam nadzieję, że to że schodzi pierwszy regularnie oznacza niehybnie zbliżającą sie ławkę
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując