Wyświetl pojedynczy post
grzesl
Junior Member

Od: 09.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.09.2014, 11:50
Wisła - Legia
Typ: 1
Wynik końcowy: 4:1
Wynik do przerwy: 2:1
Strzelcy: Stilić, 2xJankowski, Garguła; Sa
Analiza:
Faworytem dzisiejszych "derbów Polski" według bukmacherów jest drużyna gości ale ja nie mogę się zgodzić z taką tezą, według mnie to gospodarze mają większe szanse na wygranie tego meczu. Wisła Kraków która po świetnym początku sezonu jest na pierwszym miejscu w tabeli, jako jedyna drużyna nie przegrała jeszcze żadnego meczu, zachwyca pięknymi akcjami i tak lubianą prze trenera Smudę krakowską małą grą . Ostatnią porażkę odniosła w zeszłym sezonie z Górnikiem Zabrze na własnym stadionie. Od tego czasu na ligowych boiskach zanotowała 6 zwycięstw i 4 remisy. Na 16 pojedynków z Legią na własnym stadionie od 2000 roku Biała Gwiazda schodziła pokonana tylko trzy krotnie, każdy z tych meczów drużyna ze stolicy wygrywała różnicą jednej bramki. Dodatkowym atutem Wisły jest Paweł Brożek, który ma na swoim koncie już 11 bramek w pojedynkach z drużyną z Łazienkowskiej. Legia od początku sezonu musi łączyć rozgrywki ligowe z potyczkami w europejskich pucharach, co nie zawsze jej dobrze wychodziło, dwie porażki z teoretycznie słabszymi rywalami w obecnym sezonie. Wpływ na wyniki tych meczów miała z pewnością duża rotacja składem. Choć z całą pewnością w dzisiejszym pojedynku trener Berg wystawi bardzo zbliżony skład do ostatniego meczu z drużyną Lokeren, który Legia wygrała. Mamy więc pojedynek Mistrza Polski, który na pewno jest zmęczony ostatnim meczem rozgrywanym trzy dni temu z najbardziej utytułowanym Klubem ostatnich 14 lat który będzie miał wsparcie około 30 tys. kibiców. Wygrana Wisły dwoma bądź trzema bramkami, potwierdzi moje założenia.
Ostatnio edytowane przez grzesl : 21.09.2014 o godz. 16:10.