Wyświetl pojedynczy post
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2014, 19:34
Wisła Kraków - Legia Warszawa
Typ: 2
Wynik końcowy: 0:1
Wynik do przerwy: 0:0
Strzelcy: Miroslav Radović

Wieczorem 21 września spotkają się ze sobą dwie najlepsze drużyny Ekstraklasy. Lider Wisła Kraków będzie podejmowała na swoim boisku wicelidera Legię Warszawa mającą dwa punkty straty do drużyny „Białej Gwiazdy”. Oba zespoły wygrały poprzednie mecze strzelając po cztery gole swoim przeciwnikom. Wisła 4:2 w Bydgoszczy z Zawiszą oraz Legia u siebie 4:3 ze Śląskiem Wrocław.

Legii Warszawa nigdy nie grało się łatwo w Krakowie jednak w najbliższym spotkaniu tak wyrównanych ekip zadecyduje według mnie dyspozycja dnia poszczególnych zawodników. Legia w czwartek rozgrywa swój pierwszy mecz w Lidze Europejskiej przeciwko KSC Lokeren w możliwie najsilniejszym składzie. Wisła ma natomiast cały tydzień aby w spokoju przygotować się do tego pojedynku w swojej bazie treningowej w Myślenicach. Trener Legii Henning Berg ma bardzo szeroką kadrę dzięki czemu może rotować w składzie i w tym upatruję szansę Legii. Warszawianie mają silniejszą ławkę rezerwową od Wisły i właśnie ona może przesądzić o wyniku niedzielnego spotkania. Porównując poszczególne formacje małą przewagę ma Legia Warszawa. Tak jak pisałem na początku o wygranej Legii zadecyduje dyspozycja poszczególnych graczy a miałem na myśli bramkarzy. Dusian Kuciak w porównaniu z bramkarzem Wisły Michałem Buchalikiem jest bardziej doświadczony, ma lepsze umiejętności, pewne interwencje i przeważnie w meczach "o stawkę" nie popełnia błędów czego nie można powiedzieć o bramkarzu Wisły który nie miał jeszcze prawdziwego testu w którym mógłby się wykazać. W pojedynkach Wisły z Legią zawsze padało mało bramek dlatego obstawiam, że po wyrównanej bezbramkowej pierwszej połowie, Warszawianie strzelą jedną bramkę w drugiej części która rozstrzygnie losy „Derbów Polski”.