Wisła - Legia
Typ: X
Wynik do przerwy 0:1
Wynik końcowy 1:1
Strzelcy: Brożek, Stilić, Duda, Saganowski ( piszę 4 strzelców bo tylu moża typować, w regulaminie nie ma nic o tym ze liczba strzelców musi sie równać liczbie goli w meczu

)
Analiza: Wielkimi krokami zbliżają się Wielkie Derby Polski. Jestem pewny ze obydwie drużyny dadzą z siebie wszystko by zgarnąć pełną pulę w tym spotkaniu. Jednakże bardziej skłaniałbym się do stwierdzenia że będzie to mecz walki niż epicki pokaz futbolu. Czemu? Legia będzie troszkę pomęczona meczem w Lidze europejskiej wiec przyjeżdżając do Krakowa bardziej będzie skupiona na tym by przetrwać początkowe ataki Wisły i skutecznie się bronić, od czasu do czasu atakować z kontrataku. Jeden z nich może zakończyć się prowadzeniem Legii. Jednakże Wisła w tym sezonie niejednokrotnie pokazywała nam że umie wychodzić z twarzą z takich niewygodnych sytuacji, chociaż wydaje mi się ze po stracie gola ciężko będzie strzelić aż dwa nie tracąc ani jednego dalej. Jeśli chodzi co o formę to Wisła prezentuje się najlepiej w lidze ostatnio same zwycięstwa, a Legia na wyjazdach także bezkompromisowo - albo wygrywa albo przegrywa. Według mnie, kiedyś passa bez remisu musi się skończyć a w pojedynku dwóch wyrównanych drużyn jest to bardzo prawdopodobne. Serce krzyczy "Wisła!", ale rozum mówi remis.