Szpen napisał(a):

|
Przeczytałeś chociaż ten tekst czy zgadujesz co tam jest? Moze czytanie ze zrozumieniem jest dla ciebie za trudne.
|
Cytat:
|
Przypominam sobie, jak w tym okresie skwitowałem kolegę, który uważał, ze przesadzam: “Zobaczysz, któregoś dnia to francuscy hydraulicy będą szukali pracy w Polsce.” Mówiłem to, opierając się na osobistym doświadczeniu z Polską i obserwacjach dynamiki gospodarczej w tym kraju – zwłaszcza w porównaniu z rokującym bardzo źle stanem gospodarki francuskiej – na domiar niepokojącej sytuacji politycznej. Polityczna codzienność, zwłaszcza dzisiaj, potwierdza moje przewidywania i utwierdza mnie w tym przekonaniu. Ja sam zaczynam myśleć o przeprowadzce do Polski.
|
Teraz wisienka na torcie ->
Cytat:
|
To pozwala mi wrócić do pierwotnej hipotezy: niebawem to Francuzi zaczną przyjeżdżać do Polski, żeby pracować przy naprawianiu rur.
|
Po tych zdaniach nie ma co dalej tego czytać ... Takich głupot dawno nie czytałem
Cytat:
|
I wreszcie, Polacy mogą się uważać za szczęściarzy: udało im się wybrać polityków, którzy nie zaszkodzili jakoś specjalnie społeczeństwu obywatelskiemu.
|