Wyświetl pojedynczy post
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.09.2014, 11:34
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
No tak, Ty jesteś za to fachowcem i się znasz

Ten zajebisty trener nie potrafił zdobyć mistrzostwa prowadząc Legię czy Lecha. Ten zajebisty trener nie potrafił tego zrobić prowadząc kolejny raz Wisłę... Kiedy On w ogóle ostatnio odnotował jakiś sukces?.
Smuda nie mógł zdobyć mistrzostwa ani z Legią, ani z Lechem bo w tym czasie Wisła zdobywała mistrzostwo i była zdecydowanie najsilniejszym klubem w Polsce. To tak w gwoli ścisłości.

A gdy Smuda przejął 2 raz Wisłę, to były czasy gdzie wystarczyła 1-2 porażki i Pan Cupiał zwalniał bez mrugnięcia okiem. Tak pracę straciło zresztą kilku innych trenerów w Wiśle, który na to nie zasłużyli.

łatwo się rzuca tekstami: nie zdobył mistrzostwa! trudniej powiedzieć: dzięki że uratowałeś Wisłę w najtrudniejszym od 15 lat okresie. Ja co do tego nie mam wątpliwości. Tak samo jak nie mają osoby mądrzejsze ode mnie z Prezesem Ludwikiem Miętta-Mikołajewiczem na czele.

A Pan Kulawik w przeciwieństwie do Smudy miał kim jeszcze grać. Smuda musiał tak naprawde sam sobie zrobić graczy do drużyny. Odbudować Głowę, Boguskiego czy Gargułę. Gdyby nie Smuda nie było by teraz w klubie Stillicia, Sadloka, Dudki, a może i Brożka. Za to gwiazda Patryka Małeckiego świeciła by najbardziej.

Smuda może ma więcej wad niż zalet, ale to mu nie przeszkadza i tak być obecnie najlepszym polskim trenerem. Wolę takiego trenera, niż młodego zdolnego Probierza czy Kulawika, ani zagranicznego celebrytę Maaskanta.
Odpowiedz cytując